Manavgat'ta Kalifiye Eleman Sorunu - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta Kalifiye Eleman Sorunu

Manavgat\'ta Kalifiye Eleman Sorunu

MATSO Başkanı Boztaş: "Kalifiye elemana olan ihtiyaç her geçen gün artıyor"

13.01.2014 18:06

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, kalifiye elemana olan ihtiyacın her geçen gün arttığını bildirdi.

Boztaş, Manavgat Mesleki Eğitim Merkezi idarecilerinin ziyaretinde yaptığı konuşmada, vasıflı eleman bulmanın güç olduğunu vurgulayarak, ara eleman eksikliğinin hemen hemen tüm sektörlerin öncelikli sorunu olduğunu belirtti.

Resmi rakamların işsiz sayısının yüksek olduğunu gösterdiğini, oysa oda üyelerinin çalıştıracak personel bulamamaktan yakındığını dile getiren Boztaş, şöyle konuştu:

"Kalifiye elemana olan ihtiyaç her geçen gün artıyor. Manavgat Mesleki Eğitim Merkezi ara eleman sıkıntısının çözümüne katkı sağlamaktadır. Turizmden imalata, perakendeden kuyumculuğa kadar çok farklı alanlarda verilen eğitimler sonucu, hem insanlar sürekliliği olan işler bulabilmekte hem de işverenler aradıkları nitelikte iş gücüne sahip olabilmektedir. Elbette mesele, ulusal eğitim ve istihdam politikası kapsamında ele alınmalıdır. Ancak gelinen nokta itibariyle verilen mesleki kurslar büyük önem taşımaktadır."

Merkez Müdürü Harun Yılmaz da ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerde bulunduklarını aktararak, bu kapsamda başkan Boztaş'a ziyaret gerçekleştirdiklerini söyledi.

Mevcut kurumlarla işbirliği içinde çalışmak istediklerini vurgulayan Yılmaz, çalışmalarda MATSO'dan destek beklediklerini kaydetti.

Ziyarette, MATSO Meclis Başkanı Kerim Erdem de hazır bulundu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta Kalifiye Eleman Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement