Manavgat'ta Suç İşleme Oranı Düşüyor - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta Suç İşleme Oranı Düşüyor

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Toplumda Şiddeti Önleme Projesi'nin hayata geçirilmesinin ardından son iki ayda ilçede suç işleme oranında yüzde 15 azalma olduğunu bildirdi.

31.03.2012 12:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Toplumda Şiddeti Önleme Projesi'nin hayata geçirilmesinin ardından son iki ayda ilçede suç işleme oranında yüzde 15 azalma olduğunu bildirdi.

Manavgat Turizm ve Altyapı Birliği (MATAB) tarafından, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na müracaatta bulunan ihtiyaç sahibi 12 aileye ev eşyası ve giyecek yardımı yapıldı. MATAB bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine Kaymakam Bulgurlu, Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Şahin, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Bilal Bayram, MATAB Başkanı Recep Barut, Toplumda Şiddeti Önleme Projesi Sorumlusu Aysel Yeşil Karatay ve aileler katıldı.

Kaymakam Bulgurlu, yaptığı konuşmada, Toplumda Şiddeti Önleme Projesi'nin hayata geçirilmesinin ardından 2 aylık sürede ilçedeki suçlarda azalma olduğunu söyledi. Projeyle elde edilen başarıda, kurumların, kolluk kuvvetlerinin ve basının katkısının büyük olduğunu aktaran Bulgurlu, "He ay suç oranlarını takip ediyoruz. Son iki aydır suç işleme oranlarında ortalama yüzde 15 düşüş yaşanıyor. Nüfusumuzun artmasına rağmen suç oranın bu şekilde düşmesi Türkiye'ye örnek ve de bir ilktir. Umarım önümüzdeki günlerde bu oranlar daha da düşer" dedi.

Proje kapsamında oluşturulan Toplum Destek Birimi'ne gelen şikayetlerin anında dikkate alındığını belirten Bulgurlu, en fazla şikayetin otomobil ve motosikletlerin rahatsız edici sesleri hakkında geldiğini kaydetti.

Bulgurlu, bu şikayetler hakkında yapılan çalışmalarla bin 200 aracın trafikten men edildiğini sözlerine ekledi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta Suç İşleme Oranı Düşüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement