Manavgat'ta Trafik Düzeni ve Master Planı - Son Dakika
Yerel

Manavgat'ta Trafik Düzeni ve Master Planı

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Trafik Düzeni ve Master Planı, rapor halinde Manavgat Kaymakamlığı'na sunuldu.

13.01.2012 15:00

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan Trafik Düzeni ve Master Planı, rapor halinde Manavgat Kaymakamlığı'na sunuldu.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporda, ilçede kayıtlı araç sayısının 62 bine ulaşması ve 15 bin kadar da yabancı aracın trafikte bulunmasının çeşitli zorluklar yarattığı kaydedildi. Raporda, ilçede son iki yılda yaklaşık 15 bin aracın tescil edildiği ve araç sayısındaki artışın trafik düzenini olumsuz etkileyeceği belirtildi. Raporda Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün önerileri şöyle sıralandı:

"Antalya ve İbrahim Sözen caddelerinde özellikle bankaların ve Çağlayan İlköğretim Okulu'nun bulunması, araç ve yaya trafiğini artırdığı ve trafik yönünden büyük bir sorun yaşatmakta olan Antalya Caddesi ve İbrahim Sözen Caddesi'ne bariyer yapılması, araç parklarının önlenmesi, toplu taşıma araçlarının gelişi güzel yolcu indirip bindirmesinin önlenmesi, yayaların istediği yerden karşıya geçişinin engellenmesini sağlayacak.

İlçe merkezinde bulunan 2 bin 638 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Çağlayan İlköğretim Okulu'nda öğle ve akşam saatlerinde öğrenci servis araçları ile velilerin kendi araçlarından doğan yoğunluğun yaşandığı cadde ve sokaklarda trafik yönünden sıkıntı yaşandığı ve özellikle Antalya Caddesi bu durumdan çok etkilendiği için okulun başka bir yere nakli uygun olacak.

İlçe merkezinde yaşanan yoğunluğu azaltmak amacıyla Devlet Hastanesi civarında bulunan Zeynel Şenol Köprüsü'nün Yukarı Pazarcı Mahallesi kısmına yeni yol yapılması durumunda Kavaklı, Milli Egemenlik, Yukarı Hisar ve Yukarı Pazarcı mahalleleri arasında trafik akışı sağlanacak.

Manavgat'ı Side beldesine bağlayan Çakal Deresi Kavşağı ile Total Kavşağı arasındaki yolun en işlek yol olması nedeniyle yoğunluğun yaşandığını bu yolun acilen ve herhangi bir ara geçiş noktası bırakılmadan bölünmesi gerekmektedir.

Şu an mevcut nüfus ve araç artış hızı devam ederse, halihazırda bulunan köprü ve yolların yetersiz kalacağı değerlendirildiğinden, Aydınevler, Bahçelievler, Eski Hisar ve Aşağı Hisar mahallerini Örnek Mahallesi, Aşağı Pazarcı Mahallesi ve Oto Sanayi istikametine bağlayacak yeni bir köprü, ayrıca Yukarıhisar ile Yukarı Pazarcı mahalleleri arasında ırmak üzerinden yeni bir köprü yapılması uygun olacak. Köprüler yapıldığı takdirde Antalya ve İbrahim Sözen caddeleri ve mevcut köprülerin tek yön olarak trafiğe açılması uygun olacaktır."

Hazırlanan raporda ayrıca bazı caddelerde bulunan orta refüjlerin ışıklı kavşaklara çok yakın olmaları nedeniyle kapatılmaları gerektiği ifade edildi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Manavgat'ta Trafik Düzeni ve Master Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement