Manisa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü 2009 yılından bu yana şehrin sosyal yönüne zenginlik katan projeler dışında, yaşayan diğer canlılar için de projeler üretti.
Manisa Belediyesi 2009 yılından bu yana Manisa'da yaşayan her canlı için projeler üretmeye devam ediyor. Manisa Belediyesi'ne bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü son 4 senede birçok projeyi hayata geçirerek, doğada yaşayan canlıların hayatına katkıda bulundu. 2010 yılında Müdürlüğe bağlı Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne iki adet araç kazandırıldı. Sokak hayvanlarının, başta kazalarda yaralanması olmak üzere acil olarak müdahale edilmesi gereken durumlarda kullanılmak üzere özel donanımlı 1 araç hizmete sunuldu. Ayrıca bakımevinde bulunan hayvanların beslenmeleri için Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikalardan artan yemeklerin düzenli olarak alınması için bir araç daha alınarak hizmete sunuldu.
SİVİL TOPLUM KURULUŞLARIYLA EL ELE
Gönüllük esasıyla hayvan hakları için mücadele eden sivil toplum kuruluşlarıyla istişare halinde projelere imza atıldı. 2009 yılında çocuklarda hayvan sevgisinin ve bilincinin oluşturulması için, başta 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü olmak üzere, çeşitli günlerde, okullarla koordineli bir şekilde öğrencilerin bakımevine ziyaretleri gerçekleştirildi. Böylelikle öğrenciler küçük yaşlarda hayvan sevgisini tatmış oldular. Ayrıca 2009 yılında HAKDEM ile işbirliği sağlanarak, Kültür Sitesi içerisinde, sahipsiz hayvanların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Pati Çarşı kurulmasına yardımcı olduk.
YAŞAMI KOLAYLAŞTIRAN PROJELER
2012 yılında Manisa Merkez'de Fatih Parkı ve Laleli'de köpek parkları kuruldu. Köpek sahibi vatandaşların gönül rahatlığıyla köpeğini gezdirdiği ve ihtiyaçlarını karşıladığı parklar sayesinde temiz doğa ve sorunsuz köpek dolaştırma hedeflendi. Yine 2012 yılında, özellikle yaz aylarında su sorunu yaşayan sahipsiz hayvanların kullanımı amacıyla şehrin muhtelif yerlerin otomatik su kapları yerleştirildi. Sahipsiz hayvanların yaz aylarında yaşamış olduğu su sıkıntısı bir nebze olsun Manisa Belediyesi tarafından çözüme ulaştırıldı.
KADRO GÜÇLENDİRİLDİ
2013 yılında mevcut personel kadrosuna ilaveten bir veteriner hekim alınarak, kadroda güçlendirilmeye gidildi. Tedavi, aşılama, bakım ve kısırlaştırma operasyonları ile yaralı hayvanlara acil müdahale ekibi güçlendirildi. Genişleyen personel kadrosuyla Hayvan ve Tedavi Merkezi 2009 yılında 1003 adet hayvanın bakımını gerçekleştirirken, 173 adet hayvan sahiplendirildi. 2010 yılında 1009 adet hayvanın bakımı gerçekleştirilirken, 203 adet hayvan sahiplendirildi. 2011 yılında 859 hayvan bakımı, 220 adet sahiplendirme gerçekleştirildi. 2012 yılında 499 bakım, 211 sahiplendirme gerçekleştirildi. 2013 yılında ise 372 bakım, 183 sahiplendirme yapıldı. 2009 yılından bu yana toplanda 3742 adet hayvanın bakımı gerçekleştirilirken, 990 adet hayvan sahiplendirildi. - MANİSA
Son Dakika › Yerel › Manisa Belediyesi'nden Hayvanlar İçin Proje - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?