Manisa'da Engellilere Ücretsiz Hakemlik Kursu - Son Dakika
Yerel

Manisa'da Engellilere Ücretsiz Hakemlik Kursu

Manisa\'da Engellilere Ücretsiz Hakemlik Kursu

Manisa'da 21-23 Aralık tarihleri arasında yapılması planlanan Muay Thai Aday Hakem Kursu'nda bir ilk uygulanacak.

14.12.2012 16:53

Manisa'da 21-23 Aralık tarihleri arasında yapılması planlanan Muay Thai Aday Hakem Kursu'nda bir ilk uygulanacak. Kursa katılan üniversite öğrencileri normal kurs ücretinin üçte birini ödeyecek, engelli vatandaşlar ise kurs ücreti ödemeden hakem olacak.

Türkiye Muay Thai Federasyonu, Manisa'da bir ilke imza atacak. İl Temsilciliği ile federasyon arasında yapılan görüşmeler sonunda Manisa'da hakemlik kursu verilecek. Kursa bedensel engelli vatandaşlar da katılabilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan Muay Thai Federasyonu Teknik Kurul Üyesi Ediz Barış, bedensel engelliler ile üniversiteli öğrencilere kapılarını sonuna kadar açtıklarını ifade ederek, "Bundan 4 yıl önce Manisa'da yaptığımız kursta genelde üniversiteli arkadaşlarımızı almıştık, 20 kursiyerimiz vardı, bunların 19'u üniversitede okuyandı, o arkadaşlarımız bu yıl mezun oldular, bir kısmı askere gitti, bir kısmı doktor oldu. Dolayısıyla hakem kursuna ihtiyacımız oldu ve federasyona başvuruda bulunduk. Federasyonumuzda uygun gördü. Bu yılki hakem kursumuzda şöyle bir özellik var; hakemler görev aldıkları sürece bedel alıyorlar, hakemlik kursuna girmek için de bedel ödüyorlar. Masa başında hakemlik yapabilecek engelli vatandaşımıza hakemlik ücreti alınmadan kurs verilecek." dedi.

"ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE DE KOLAYLIK SAĞLADIK"

Üniversitede okuyan öğrencilerin kursa başvurmaları halinde normal hakem ücretini üçte birini ödeyeceklerinin altını çizen Barış, "Bedensel engelli vatandaşlarımız ile üniversiteli öğrencilerimize yaptığımız kolaylıkla hakem sayısının artacağına inanıyoruz. Diğer federasyonlarda böyle bir uygulama olduğunu duymadım. Manisa'da bunu ilk kez yapacağız. Ayrıntılı bilgiler www.muaythai.gov.tr adresinde mevcut. Tüm lise mezunu, bedensel engelli arkadaşlarımızı üniversite okuyan arkadaşlarımızı ve vatandaşlarımızı kursa bekliyoruz. İlköğretim okulu mezunları başvuramaz, yöneticilik olayında lise şart. Milli sporcularda tahsil şartı ise aranmıyor." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'da Engellilere Ücretsiz Hakemlik Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement