Manisa'nın Kültür ve Turizm Değerleri Son Teknoloji ile Tanıtılacak - Son Dakika
Yerel

Manisa'nın Kültür ve Turizm Değerleri Son Teknoloji ile Tanıtılacak

Manisa\'nın Kültür ve Turizm Değerleri Son Teknoloji ile Tanıtılacak

Manisa Valiliği tarafından hazırlanan "Erişilebilir Son Teknolojilerle Manisa Kültür ve Turizm Değerlerini Tanıtacak Altyapı Donanımlarının Oluşturulması" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

31.07.2012 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valiliği tarafından hazırlanan "Erişilebilir Son Teknolojilerle Manisa Kültür ve Turizm Değerlerini Tanıtacak Altyapı Donanımlarının Oluşturulması" projesinin tanıtım toplantısı yapıldı.

Valilik Brifing Salonu'nda gerçekleşen toplantıya Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Kültür Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, İl Genel Meclisi Başkanı

Hayrullah Solmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, AK Parti Grup Başkanvekili İbrahim Onaylı katıldı. Toplantıda konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, yürütülecek projenin genel hedefinin, Manisa ilinin tarihinin, kültürünün ve doğal zenginliklerinin ulusal ve uluslararası alanda bilinirliğinin artırılması olduğunu söyledi. Manisa ilinin hem tarihi hem kültürel hem de doğal anlamda birçok zenginliklere sahip olduğunu belirten Daşöz, bu zenginliklerin yerli ve yabancı turistler tarafından bilinmesi, bölgeye yapılan ziyaretleri artıracak ve bu şekilde soysa-ekonomik gelişmeyi sağlayacağını bildirdi. Daşöz, bu nedenle Manisa'nın temel ihtiyacının, tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini insanlara daha iyi anlatıp tanıtmak olduğunu kaydetti. Vali Daşöz, proje bir yıl içerisinde başlanacağını, projenin etap etap olduğunu ve toplamda 12 aylık bir program dahilinde yürütüleceğini bildirdi. Vali Daşöz, bu kapsamda toplantı proje bedelinin 932 bin 800 TL olarak ön görüldüğünü söyledi. Vali Daşöz, "Altyapı, tanıtım, kazandırılacak müzeler, sanat galerileri ile değişik altyapı değerleri anlamında, el sanatları anlamında, otontik değerlerin geliştirilmesi yeniden kazandırılması anlamında, hediyelik eşya sektörünün geliştirilmesi anlamında çok önemli bir proje olarak görüyoruz." dedi.

"MANİSA İÇİN ÖRNEK BİR PROJE"

İl Kültür Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ise, "İlimiz için çok önemli bir proje olduğuna inanıyoruz. Kalkınma ajansımızla yaptığımız görüşmelerde, bizimle kanatları aynı yönde. Manisa için örnek bir proje. Öncelikle Manisa'daki entegre, dijital, bilgisayar teknolojilerini içeren altyapılarının bir inovasyon yöntemi ile geliştirilmesi ve bunun Manisa'nın kalkınmasını hedefliyor bu proje. Bu çerçevede öncelikle Manisa'daki dijital ortamda ihtiyaç duyulan ne kadar görsel bilgi doküman varsa bunların bir

şekilde arşive aktarılması sağlanacak. Beraberinde Manisa merkez, Akhisar, Salihli, Kula, Alaşehir ilçesinde insan tanıtım destekli ofisi uygulaması ve tanıtımı daha iyi olması sağlanacak. Herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"NEREYE GİDERSENİZ GİDİN İNTERNET ÜZERİNDEN İŞLEM YAPMAK ZORUNDASINIZ"

Manisa'nın ön plana çıkan değerlerinin sanal ortama taşınması için önemli bir proje olduğunu dile getiren

Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Özmen, "Günümüzde dünyada nereye giderseniz gidin internet üzerinden işlemleri yapmak zorundasınız. Bunun içinde mutlaka dijital içerik olmadığı bir yerde Manisa'yı tanıtamazsınız. Ciddi bir çalışmanın olduğunu görüyoruz. Kültür Turizm Bakanlığı'nın içinde bulunduğu Avrupa Kültür Portalı diye bir portal var. Benim önerim eğer bu projede biz Manisa'yı Avrupa'ya taşıyacaksak, bu portal ile o portalın buluşacağı bir sistemin olması lazım." dedi.

PROJENİN AMACI

Proje kapsamında kültür ve turizm varlıklarının dijital olarak arşivlenecek, ilin görsel ve dokümanter envanteri oluşturulacak. Fotoğraf, video, 360 fotoğraf, 360 video ve panoramik hava çekimleri yapılacak. Goolemaps için GPS koordinatlarının tespit edilip, işaretlenmesi ve Google'a veri girişi yapılacak. Sesli anlatım dokümanları hazırlanacak. Manisa ilinin seçilmiş 50 adet kültürel ve turizme konu mekanı Google Earth'a entegrasyonu yapılacak. Dijital arşivden 50 adet mekan seçilecek. Mekanların 3D model ve 360 derece fotoğraflar Google Earth'a yüklenecek. Seçilen mekanlara karayolları üzerinden yönlendirme yapılacak. Dijital arşiv sistemi web'e uyarlanacak. Kültürel ve turizm mekanlarının video simülasyonları hazırlanacak ve kiokslara yüklenecek. Sanal gerçeklik gezi otobüsü için simülasyon programı yazılacak. 4 tane Mobil Cidy Guide sistemi hazırlanacak. 28 adet dijital tanıtım istasyonu kurulacak ve 14 adet totem yerleştirilecek. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa'nın Kültür ve Turizm Değerleri Son Teknoloji ile Tanıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement