Mantar Festivali Şenlik Havasında Geçiyor - Son Dakika
Yerel

Mantar Festivali Şenlik Havasında Geçiyor

Mantar Festivali Şenlik Havasında Geçiyor

Fethiye'nin Yeşilüzümlü beldesinde bu yıl 4.sü gerçekleştirilen Yeşil Üzümlü ve Yöresi Kuzu Göbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı.3 gün sürecek festivalin açılış töreni şenlik havasında geçti."yavaş şehir' olma yolunda bazı"...

13.04.2012 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'nin Yeşilüzümlü beldesinde bu yıl 4. sü gerçekleştirilen Yeşil Üzümlü ve Yöresi Kuzu Göbeği Mantar Festivali renkli görüntülerle başladı.

3 gün sürecek festivalin açılış töreni şenlik havasında geçti."yavaş şehir' olma yolunda bazı değerlerin yerleştirilmeye çalışıldığı üzümlü beldesinde kuzu göbeği mantarı, şarapçılık, bağcılık ve dokumacılığın geliştirtip tanıtılması için gerçekleştirilen mantar festivaline özellikle çok sayıda turist ile yörede yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların katılması dikkat çekti.Yöreye has dokunan 'dastar'ile

bağcılıktan elde edilen şarapçılık ve başta Japonya olmak üzere avrupanın değişik ülkelerine ihraç edilen kuzu göbeği mantarının daha çok tanıtılması için konferanslarında düzenlendiği festivalin açılış törenine üzümlü Belediye Başkanı Önder Genç, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı Ölüdeniz belediye başkanı Keramettin Yılmaz,Ticaret ve sanayi odası Başkanı Akif Arıcan ve daire amiri katıldılar.

Davul zurna ve del bekçilerin oyun havalanırı ile karşılanan konuklar yeşil üzümlü ilköğretim okulu ve Muğla üniversitesi halk oyunları ekibinin gösterilerine alkış tuttular.4. yeşil üzümlü kuzu göbeği mantar festivalinin açılış töreninde festival komitesi Başkanı Ali kışlak, Üzümlü belediye Başkanı Önder Genç,İzmir Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramattin Yılmaz Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı birer konuşma yaparak yok olmaya yüz tutmuş değerlere sahip çıkılmaya çalışıldığını ve üzümlü beldesinin "yavaş şehir" belgesine sahip olmaya doğru gittiğini söylediler.

Komite Başkanı Ali Kışlak, kentlerin sağlıksız kargaşalarından nefes almak için kaçmak isteyenleri üzümlüye beklediklerini söyleyerek, "Nufüsu elli binin altında olan kentler yavaş şehir belgesi alabiliyor.üzümlü yöre evlerinin korunması, dastar dokumacılığı bağcılık ve şapaçılık kuzu göbeği mantarımız ile hem eko köy yani huzurlu şehir,yavaş şehir olma yolunda adımımızı attık ve bunu başaracağız" dedi.

Üzümlü Belediye Başkanı Önder Genç ise, "Üzümlünün kadınları dastar dokuyarak bağcılık yaparak şararp üreterek kuzu göbeği mantarı toplayarak ekonomiye önemli bir katkı sağlıyor, ayrıca mimarlar odasının projeleri çerçevesinde eski evlerimizide korumasını bilerek bu evleri pansiyon haline getirdik üzümlü mutlaka 'Yavaş Şehir 'belgesine kavuşacaktır" diye konuştu.

Birgi Belediye Başkanı Cumhur Şener, Üzümlü ile Birgi kentlerinin ortak özelliğinin korumacılık olduğunu söylerken Ölüdeniz belediye Başkanı keramettin Yılmaz ise Üzümlünün dinlenmek ve kafa dinlemek için mükemmel bir belde olduğunu söyledi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da, "Yok olmaya yüz tutmuş değerlerimize sahip çıkmaya çalışan üzümlü halkı dastarı,kuzu göbeği,üzümü ile yöre ekoneomisine de destek veriyor ayrıca fethiyede kaya köy halısı seki kilimi ile değerlerini unutturmamaya çalışıyor,bu festivallerin altındaki ana gerçekte bu yöre halkını sahiplenemediği hiç bir şey başarılı olamaz" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mantar Festivali Şenlik Havasında Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement