Mardin Otogarı Ekim'de Hizmete Girecek - Son Dakika
Yerel

Mardin Otogarı Ekim'de Hizmete Girecek

Mardin Otogarı Ekim\'de Hizmete Girecek

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu: "Mardin Belediyesi tarafından yaptırılan otogar inşaatının yüzde doksanı tamamlandı. Otogar Ekim ayı sonunda Mardin halkının ve Mardin’e gelen misafirlerin hizmetinde olacak" dedi.

28.08.2013 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, geçen yıl temeli atılan Mardin Otogarı inşaatında sona gelindiğini ifade ederek, "Mardin Belediyesi tarafından yaptırılan otogar inşaatının yüzde doksanı tamamlandı. Otogar Ekim ayı sonunda Mardin halkının ve Mardin'e gelen misafirlerin hizmetinde olacak" dedi.

Ayanoğlu makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, otogarın, Mardin Belediyesi'nin 17 dev projesinden biri olduğunu belirtti.

45 Bin Metrekare  alan üzerine kurulacak otogarın Mardin'in vizyonuna çok önemli katkılar sağlayacağını  ve büyükşehirlerdeki otogarlarda bulunan tüm imkanlara sahip olduğunu söyleyen Ayanoğlu, "Mardin- Kabala Yolu  üzerine 45 bin metrekare alana kurulacak olan otogar, yıllık 60 bin araç kapasiteli  olacak. Otogar binasında şehirlerarası otobüsler için yapılan ana bölüm yanında ilçe garajları da yer alacak. Yıllık 500 bin kişilik yolcu ağırlama kapasitesi ile önümüzdeki uzun yıllar boyunca kentin otogar ihtiyacını karşılayacak" dedi.

Yıllardır otogarı olmayan tek il olarak anılan  Mardin, otogarın hizmete girmesiyle bu ünvandan kurtulacağını dile getiren Ayanoğlu şunları söyledi:

" Eski otogarın elden çıkarılmasının  ardından 13 yıldır otogarsız olan şehre, yeni otogar için önce proje hazırladık. Ardından da süratle ihaleye çıktık.Mardin Belediyesi tarafından yaptırılan otogar inşaatının yüzde doksanı tamamlandı. Otogar Ekim ayı sonunda Mardin halkının ve Mardin'e gelen misafirlerin hizmetinde olacak. Yeni otogarımızın  maliyeti 6 milyon 870 bin Türk Lirası olacaktır. Otogarın hizmete girmesi ile şehrin farklı alanlarına yayılan otobüs yazıhaneleri ve yolcu indirme ve bindirme hizmetleri de ortadan kalkmasıyla, kent içi trafikte de önemli rahatlama sağlanmış olacaktır.Yıllık 60 araç ve 500 bin yolcu kapasiteli olan otogar Mardin'in tarihi yapısına uygun çizgileri de içinde barındıracak."dedi. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin Otogarı Ekim'de Hizmete Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement