Mardin Valisi ve Belediye Başkanı Taziye Evi ve Kur'an Kursu Açılışına Katıldı - Son Dakika
Yerel

Mardin Valisi ve Belediye Başkanı Taziye Evi ve Kur'an Kursu Açılışına Katıldı

Mardin Valisi ve Belediye Başkanı Taziye Evi ve Kur\'an Kursu Açılışına Katıldı

Arsası Mardin Belediyesi tarafından bağışlanan ve Mardin'in tanınmış ailelerinden Yücesoylar tarafından yapılan toplam bin 500 kişilik kapasiteye sahip modern kadın, erkek taziye evi ile kadın hafızlık Kur'an kursu hizmet binası düzenlenen bir...

13.09.2013 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arsası Mardin Belediyesi tarafından bağışlanan ve Mardin'in tanınmış ailelerinden Yücesoylar tarafından yapılan toplam bin 500 kişilik kapasiteye sahip modern kadın, erkek taziye evi ile kadın hafızlık Kur'an kursu hizmet binası düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Yenişehir Küba Camii bitişiğinde belediyeye ait arsa üzerinde inşaatına yıl içinde başlanan merhum Mithat Yücesoy Kadın ve Erkek Taziye Evi, yine merhum Ayhan Yücesoy adına yaptırılan Kadın Hafızlık Kur-an Kursu için görkemli bir tören düzenlendi. Açılış töreni öncesinde katılımcı 2 bin kişiye mevlit ile Kur'an-ı Kerim tilaveti verildi. Törende bir açıklama yapan Mardin Valisi Ahmet Ceniz eğitime büyük önem verdiklerini belirterek "Bu hizmet binasında da eğitim ve ibadetin birlikte idraki var. Sözün özünde ise aslında sevgi var. Ne demiş yüce yaradan 'Sizler birbirinizi sevmedikçe gerçek kurtuluşa eremezsiniz' o zaman sevgisiz hiçbir şey amacına ulaşmaz diyorum ve katkı sunan aileye de teşekkür ediyorum" dedi.

Törende bir konuşma yapan Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, arsasını hibe ettikleri bu kurumda hayırlı nesillerin yetişeceğini ifade etti. Başkan Ayanoğlu, "Arsayı kurum olarak böyle bir devasa hizmeti gerçekleştirmek üzere Yücesoy ailesine verdik. Bunun semeresini de bugün aldık. Bu kurumda gönüllerinde Allah'ın kelamını taşıyacak hayırlı nesiller yetişecektir. Bundan da son derece mutluyum, Yücesoy ailesine teşekkür ederim" dedi.

Törende hayırsever aile adına konuşan Rıdvan Yücesoy, ilim irfan yuvasında hayırlı nesillerin yetişmesi için günün modern şartlarına uygun bir şekilde inşa ettikleri hizmet binasının 200 kişilik bölümünün erkek, 100 kişilik bölümünün kadın taziye evi, 150 kişilik ayrı bir bölümünde hafızlık Kur'an kursu olmak üzere toplam bin 500 kişilik yemekhane kapasitesi ile hazır hale getirildiğini söyledi.

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun da, bu hizmet binasında yetişecek Kur'an hafızlarının vatana millete hayırlı nesiller olacağına olan inancının tam olduğunu söyledi. Dursun ayrıca, Kur'an'ın Allah kelamı olduğunu, bu nedenle sevabının iki cihanda da çok büyük olduğuna vurgu yaptı ve Yücesoy ailesine teşekkür etti.

Daha sonra, Yücesoy ailesinden Rıdvan ile Derviş Yücesoy'a yaptıkları hizmetten dolayı onur ve teşekkür belgesi verildi ve ardından binanın açılışı yapılarak yemekhane bölümünde davetlilere ikramda bulunuldu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mardin Valisi ve Belediye Başkanı Taziye Evi ve Kur'an Kursu Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement