"Martı" Zonguldak'ta Sahnelenecek - Son Dakika
Yerel

"Martı" Zonguldak'ta Sahnelenecek

"Martı" Zonguldak\'ta Sahnelenecek

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan, "Martı" tiyatro oyununun 13-14 Aralık 2013 tarihleri arasında Zonguldak'ta sahneleneceğini belirtti.
Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan yaptığı açıklamada, "Bu haftada Bursa...

10.12.2013 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan, "Martı" tiyatro oyununun 13-14 Aralık 2013 tarihleri arasında Zonguldak'ta sahneleneceğini belirtti.

Zonguldak Devlet Tiyatroları Müdürü Yalçın Arslan yaptığı açıklamada, "Bu haftada Bursa Devlet Tiyatrosunu ilimizde ağırlıyoruz. 'Martı iki perde, iki saat 30 dakikalık bir oyun. Cuma günü saat 20.00'de, Cumartesi saat 14.00 ile 20.00'de olmak üzere sahnelenecek. Oyunun konusu ise, Rus gerçekçiliğinin en önemli yazarı Anton Pavloviç Çehov'un klasikleşmiş başyapıtları arasında yer alan 'Martı' (1895) Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından ilk kez sahneleniyor. 2013-2014 sezonunda Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenecek Çehov buluşmasında da sergilenecek olan oyun, 19. yy sonu Rusya'sında geçer. Oyun, Moskova'dan uzak taşra hayatının sıkıntılı atmosferinde yüzyıl sonu çöküntüsüne odaklanır. Bu çöküntü aynı zamanda yaklaşan ekonomik ve sınıfsal değişimin de habercisidir. Artık sonu gelen Aristokrat kökenli bir aile ve yakın çevresinin bu değişime ayak uyduramaması oyunun dramatik özünü oluşturur. Böyle bir ortamda hiçbir oyun kişisinin geleceğe güvenle bakması, aşkına karşılık bulması ya da hayallerinin peşinden gitmesi mümkün değildir. Çevoh her birinin öyküsünü, çıkışsızlığını ve çöküntü ortamındaki ortak yazgılarını ustaca gözler önüne serer. Tüm Zonguldak halkını ve tiyatro severleri oyunumuza bekliyoruz" dedi.

Anton Çevoh'un yazdığı oyunu Levent Suner yönetiyor. Oyun kadrosu ise şöyle açıklandı:

"Demet Oran, Belgin Bilgin, Cem Arabacıoğlu, Yener Sezgin, Reha Taşman, Cansu Yılmaz, Erçin Işık, Nergiz Acar, Murat Divitçioğlu, Adnan Tunalı, Burak Berkan, Burak Bektaş ve Gökçe Kurt." - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Martı' Zonguldak'ta Sahnelenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement