Mdob, "Don Pasquale" Operasını Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

Mdob, "Don Pasquale" Operasını Sahneleyecek

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İtalyan bestecisi Gaetano Donizetti'nin "Don Pasquale" operasının gala temsilini yapacak.

09.01.2012 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), İtalyan bestecisi Gaetano Donizetti'nin "Don Pasquale" operasının gala temsilini yapacak.

MDOB'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, ilerlemiş yaşına rağmen eş arayan Don Pasquale ile onu zekasıyla baştan çıkaran Norina'nın komik öyküsünü anlatan 2 perdelik opera, yarın Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Klasik operalara getirdiği sıra dışı yorum ve mizansenle operanın daha geniş kesimlerce sevilmesini sağlayan rejisör Recep Ayyılmaz'ın sahneye koyduğu eserin librettosu Michele Accursi'ye ait. Orkestra şefliğini Vladimir Lungu'nun yaptığı eserde dekor tasarımı Ferhat Karakaya, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu, ışık tasarımı Tarı Deniz, koreografi Nil Berkan gerçekleştiriyor.

Koreografi uygulamasını Serbülent Biçer'in gerçekleştirdiği eserin koro şefliğini Oleg Constantinov yapıyor. MDOB'un deneyimli solist ve koro sanatçılarının görev aldığı eserde Don Pasquale'i Hasan Alptekin, Norina'yı Funda Uyanık ve Gökçen Büyükaslan, Dr. Malatesta'yı Umut Tarık Akça ve Hulusi Polat, Ernesto'yu Mustafa Özer, Noter'i Alpay Noyan Özbay, Masör'ü Önem Özden, Norina'nın Hizmetçisi'ni Zeynep Özgür Günal, Don Pasquale'nin Hizmetçisi'ni Ayşin Alev Yücel dönüşümlü olarak canlandıracak.

Eserde Don Pasquale'yi oynayan, MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin, "başyapıt" olarak nitelendirilen böylesine önemli görsel ve işitsel şöleni Mersinli sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Bundan sonra da başyapıtları sanatseverlerle buluşturmaya devam edeceklerini ifade eden Alptekin, Mersinli sanatseverleri, Recep Ayyılmaz yönetiminde büyük bir emek ve geniş bir kadro ile hazırlanan operayı izlemeye davet ettik.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mdob, 'Don Pasquale' Operasını Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement