Mehmet Akif Ersoy Giresun'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy Giresun'da Anıldı

Mehmet Akif Ersoy Giresun\'da Anıldı

Giresun'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 92.yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı düzenlendi.

12.03.2013 16:11

Giresun'da İstiklal Marşı'nın kabulünün 92. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı düzenlendi.

Vahit Sütlaç Tiyatro Sahnesi'nde düzenlenen programa Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergök, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Kurt, İl Jandarma Komutanı Selahattin Acara, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemi konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, "Mehmet Akif Ersoy milli mücadelenin maddi ve manevi cephesini omuzlayan kahramanlar arasındaki mütefekkir şairlerdendir. Biz eğitimciler olarak, Türk milletine fikirleri ve eserleriyle mal olmuş Mehmet Akif'in, hatırasını yaşatmanın ve yeni nesillere tanıtmanın başlıca görevleri arasında yer almaktadır. Mehmet Akif ümidimizin, imanımızın, çilemizin ve hürriyet aşkımızın şairidir, mert ve sarsılmaz bir karakterdir. Toplumun derdini kendisine dert edinmiş bir sanatçıdır. Ben de Allah milletimize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın ancak Mehmet Akif'ler hep olsun diyorum" dedi.

Konuşmanın ardından, Giresun Vali Yardımcısı Bekir Ergök yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verdi. Daha sonra Giresun Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan İstiklal Marşı'yla ilgili oratoryo gösterisi sunuldu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy Giresun'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement