Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 78. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 78. Yıl Dönümü

AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Korkmaz: "Manevi önderlerin başında da İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy gelmektedir.

26.12.2014 15:24

AK Parti Kütahya Merkez İlçe Başkanı Cevdet Korkmaz, "Manevi önderlerin başında da İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy gelmektedir. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı'nı, Türk milletine hediye eden milli şairimizi rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Korkmaz, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 78. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, İstiklal Marşı'nın yazarı Ersoy'un 27 Aralık 1936 tarihinde hayata veda ettiğini anımsattı.

Kurtuluş Şavaşı'nda cephedeki kahramanlar kadar manevi önderlerin de büyük emeği olduğunu belirten Korkmaz, şunları kaydetti:

"Bu manevi önderlerin başında da İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy gelmektedir. Vatan ve millet sevgisinin, bağımsızlık ve hürriyet mücadelesinin en güzel ifadesi olan İstiklal Marşı'nı, Türk milletine hediye eden milli şairimizi rahmetle anıyoruz. Milletimizi meydana getiren fertler olarak, bize armağan edilen bu eşsiz mısralardaki kardeşlik, birlik ve beraberlik ruhunu, bu duygu birliğini ilelebet muhafaza etmeliyiz. Mehmet Akif Ersoy, en zor şartların, çözülmenin ve umutsuzluğun hakim olduğu bir dönemde Milli Mücadele ruhunun canlanmasına ömrünü adamıştır. Fedakar bir dava adamı olan milli şairimiz, her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle hep ön saflarda yer almıştır. Bu vesileyle vefatının 78. yıl dönümünde merhum Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve şükranla anıyorum." - Kütahya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mehmet Akif Ersoy'un Vefatının 78. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement