"Mem-U Zin" Siirt'te Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika
Yerel

"Mem-U Zin" Siirt'te Büyük Beğeni Topladı

"Mem-U Zin" Siirt\'te Büyük Beğeni Topladı

Siirt'te, Van Devlet Tiyatrosu (VDT) tarafından sahnelenen "Mem-u Zin" adlı oyun büyük beğeni topladı.

24.11.2012 14:08

Siirt'te, Van Devlet Tiyatrosu (VDT) tarafından sahnelenen "Mem-u Zin" adlı oyun büyük beğeni topladı.

Kültür Müdürlüğü'nde sahnelenen oyunu Vali Ahmet Aydın, Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Taze, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, Vali Yardımcıları Gürbüz Saltaş, Mustafa Pala ve tiyatroseverler izledi. Canlı müzik ve danslarla desteklenen oyun büyük beğeni toplarken, Kürtçe ağıtlarda ise izleyiciler duygusal anlar yaşadı. Vali Aydın, oyun bitiminde oyuncuları kutlayarak, çiçek verdi.

Edip Kamacı, Demet Boci, Batuhan Yalçın, Zeynep Mataracı, Özge Arslan, Gül Urgan, Doğukan Özman, Abdülselam Çok, Muharrem Dalfidan, Ali Okumuş ve Serkan Yakan'ın rol aldığı oyunun ardından daha önceki gösterimlere ilişkin fotoğraf sergisi tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.

Vali Aydın, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada Anadolu'nun çok zengin bir kültüre sahip olduğunu belirterek, "Düşünür ve mutasavvıf Ahmed-i Hani'ye ait Kürtçe bir eserden uyarlanan bir oyunun tiyatroda sahne alması çok önemli ve anlamlıdır. Oyunda trajik iki gencin ölümsüz aşkı bizleri çok duygulandırdı. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Siirtli vatandaşlarımızı önümüzdeki dönemlerde de kültür ve sanat etkinlikleri ile buluşturmaya devam edeceğiz" dedi. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Mem-U Zin' Siirt'te Büyük Beğeni Topladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement