Mengen'in Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Mengen'in Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı

Bolu'nun Mengen ilçesi Kaymakamı Orhan Yalınız, eğitim için topyekun seferberlik istediğini belirtti."2010 ve 2011 yıllarında okulların sınavlardaki başarı durumları", "Eğitim ortamları", "Personel durumları" ve "Taşımalı eğitim" başlıklı konular ele alındı.

12.01.2012 15:00

Bolu'nun Mengen ilçesi Kaymakamı Orhan Yalınız, eğitim için topyekun seferberlik istediğini belirtti.

Mengen Aşçılar Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Ahmet Kahraman Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen değerlendirme toplantısında, "Mengen'de eğitim değerlendirmesi", "Mengen'de eğitim nedir-", "Okul öncesi eğitimin önemi",

"2010 ve 2011 yıllarında okulların sınavlardaki başarı durumları", "Eğitim ortamları", "Personel durumları" ve "Taşımalı eğitim" başlıklı konular ele alındı.

Toplantıda konuşan Mengen Kaymakamı Yalınız, okulların kapasitesinin artırılacağını anlatarak, başarının da buna bağlı olarak her geçen gün yükseleceğini belirtti.

Okulların şartlarının müsait olması durumunda Halk Eğitim Merkezi ile ortak kurslar düzenleneceğini ifade eden Yalınız, "Bu güzel projeyi el birliği ile geliştirip, gerçekleştireceğiz. Özellikle maddi durumu iyi olmayan öğrenciler Halk Eğitim Merkezinin kayıtları ile belirlenecek. Eğitimin kahramanları öğretmenler, öğrenciler ve velilerdir" dedi.

Yalınız, başarılı olmak için okullarla diyalog halinde bulunacaklarını ve eğitim ile ilgili her türlü projeye destek vereceklerini vurgulayarak, "Tek derdimiz eğitim. Okul müdürlerim, eğitimciler, belediyeler, projelerimize vereceğiniz destekler ile eğitim daha ileriye gidecektir. Öğrencilerin başarılarını artırmak için projeler üreteceğiz. Proje arkadaşlığını çok önemsiyorum. Sadece devlet kanalından beklemek değil, Okul Aile Birliği ve hayırseverlerin de destekleri gerekli. Eğitim için topyekun seferberlik istiyorum. Bu toplantı, Mengen için bir milad olsun" diye konuştu.

Katılımcıların karşılıklı fikir alışverişinde bulunduğu ve eğitim kurumlarının isteklerini belirttiği toplantıya, belediye başkanları Osman Erarslan, Vahit Aydın ve Ramazan Albaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Balcı, İl Genel Meclisi üyeleri, sendika temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, ilköğretim ve orta öğretim okulu müdürleri ile okul aile birliği başkanları katıldı.

- BOLU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mengen'in Eğitim Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement