Mersin Akdeniz Müzikleriyle Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Mersin Akdeniz Müzikleriyle Buluşacak

Portekizli konuk şef Jose Fereira yönetiminde, "Üç Köşeli Şapka" ile "İspanya Bahçelerinde Geceler" eserlerini buluşturacak.

25.03.2014 12:25  Güncelleme: 16:49

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Portekizli konuk şef Jose Fereira yönetiminde, İspanya'nın en tanınmış ve sevilen bestecilerinden Manuel de Falla'nın eserleri "Üç Köşeli Şapka" ile "İspanya Bahçelerinde Geceler" eserlerini ve Rimsky-Korsakov'un "Capriccio Espagnol" eserlerini müzikseverlerle buluşturacak.

MDOB'dan yapılan açıklamada, piyanist Eser Öktem'in solist olarak yer alacağı konser, 31 Mart Pazartesi günü saat 20.00'da Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde sahnelenecek. Konserin başkemancısı olarak da Marina Kvlividze görev alacak.

MDOB Müdür ve Sanat Yönetmeni Erdoğan Şanal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ünlü İspanyol bestecisi Manuel de Falla'nın sevilen iki eserini Portekizli şef Jose Fereair yönetiminde seslendireceğiz. İki bölüm halinde gerçekleştirilecek konserin ikinci bölümünde İspanyol Bahçelerinde Geceler isimli solo piyano ve orkestra eseri ile Kıbrıslı genç piyanist Eser Öktem yer alacak. Mersin'de ilk defa seslendirilecek bu konserin kaçırılmamasını tavsiye ederiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin Akdeniz Müzikleriyle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement