Yaralı Caretta'yı Mersin Büyükşehir Ekipleri Kurtardı - Son Dakika
Yerel

Yaralı Caretta'yı Mersin Büyükşehir Ekipleri Kurtardı

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı ekiplerin, liman içerisinde yaptıkları temizlik sırasında karşılaştıkları yüzemeyen ve dalamayan halde buldukları caretta caretta, ekipler tarafından kurtarılarak Mersin Deniz Kaplumbağası Hastanesi yetkililerine teslim edildi.

23.09.2022 10:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'ne bağlı ekiplerin, liman içerisinde yaptıkları temizlik sırasında karşılaştıkları yüzemeyen ve dalamayan halde buldukları caretta caretta, ekipler tarafından kurtarılarak Mersin Deniz Kaplumbağası Hastanesi yetkililerine teslim edildi.

Mersin Limanı içerisinde rutin temizlik çalışmaları esnasında karşılaştıkları yaralı haldeki caretta caretta'yı tekneye alarak karaya çıkaran ekipler, Deniz Kaplumbağası Hastanesi yetkililerini çağırarak tedavisinin başlamasını sağladı.

Yaralı haldeki deniz kaplumbağasını gördüklerinde yüzemediğini fark ettiklerini söyleyen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı'nda Kimya Mühendisi olarak görev yapan Emre Üresin, "Ekiplerimiz temizlik esnasında; dalmakta zorlanan, hatta dalamayan ve yüzemeyen bir carettaya rastlıyorlar. Hemen carettaya müdahale edip, tekneye çıkarttılar. Biz de Deniz Kaplumbağası Hastanesi'ne haber verdik. Hastaneden gelip yaralı hayvanı alıp götürecek ve tedavi edecekler. Biz doğal canlıları korumak için, elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz" dedi.

Yaralı carettayı tekneye alıp sonrasında karaya çıkaran Mersin Büyükşehir Belediyesi Temizlik Görevlisi Ahmet Benli ise "Kaplumbağayı gördük, aldık ve limana geri getirdik. Baygın vaziyetteydi. Tatlı suyla kendine gelsin diye devamlı ıslak tutuyoruz. Kaplumbağa Hastanesi'ne haber verdik, onlar gelene kadar canlı kalması için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Yaralı deniz kaplumbağası daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan gelen ekipler tarafından teslim alınarak, tedavisinin yapılması için Davultepe'de bulunan Deniz Kaplumbağası Hastanesi'ne götürüldü.

Yaralı Caretta\'yı Mersin Büyükşehir Ekipleri Kurtardı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yaralı Caretta'yı Mersin Büyükşehir Ekipleri Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement