Mersin Büyükşehir'in Ana Sponsorluğunda 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Başladı - Son Dakika
Yerel

Mersin Büyükşehir'in Ana Sponsorluğunda 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Başladı

Mersin Büyükşehir\'in Ana Sponsorluğunda 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı. Gala açılış konserinde sahne alan Festival Orkestrası, Mersin Kültür Merkezi’ndeki performansıyla müzikseverlere güzel bir gece yaşattı.

22.05.2022 14:44  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsorluğunda düzenlenen 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali, bu yıl da büyük bir coşkuyla başladı. Gala açılış konserinde sahne alan Festival Orkestrası, Mersin Kültür Merkezi'ndeki performansıyla müzikseverlere güzel bir gece yaşattı.

Mersin'i dünyaya tanıtan önemli festivallerden biri olan Mersin Uluslararası Müzik Festivali, 20'nci yılında da ilk günkü coşkusuyla açılışını yaptı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsorluğundaki festivalin Açılış gala konseri, Murat Cem Orhan şefliğindeki Festival Orkestrası'nın performansıyla düzenlendi. 11 Haziran'a kadar sürecek festivalde, çeşitli etkinlikler yapılacak.vFestival açılış konseri öncesinde geleneksel ödül töreni de düzenlendi. Mersin Şehir Tiyatrosu ekibi festivalin 'Sanat Ödülü'ne layık görüldü.

Festival açılış konserine; Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, Festival Yönetim Kurulu Başkanı Selma Yağcı, Mersin'in eski Valilerinden Akif Tığ, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve Sembol Tarhan, Mersin Kültür ve Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici, Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, ilçe belediyelerinin yöneticileri ve çok sayıda müziksever katıldı.

"BÜTÜN BU İŞLERİ HALKIMIZLA BİRLİKTE YAPIYORUZ"

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı'nın festivalin 20'nci yılına dair kısa konuşmasıyla başlayan etkinlik, ödül töreni ile devam etti. Yağcı, "Bütün bu işleri halkımızla birlikte yapıyoruz. Bu işe katkı veren herkese kocaman bir alkış istiyorum" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına Özdülger, 'Özel Ödül' ve 'Kent Ödülü'nü sahiplerine verdi. Bu yılki festivalde de değerli ödüller dağıtıldı.

Ödül töreninde; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer adına Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, ayrı dallarda ödüle layık görülen kurumları tebrik ederek, plaketlerini verdi. Festivalin 20'nci yıl 'Özel Ödül'üne layık görülen Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu adına tiyatrocu Murat Çapar ve yine 'Kent Ödülü'ne layık görülen İçel Sanat Kulübü adına Yönetim Kurulu Başkanı Mecit Baskın'a plaketlerini veren Özdülger, festivale nice ömürler diledi.

SANAT ÖDÜLÜ MERSİN ŞEHİR TİYATROSU'NA

20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali 'Sanat Ödülü'ne Mersin Şehir Tiyatrosu layık görüldü. Ödülü Mersin Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak aldı. Atak, "Bu ödülü bütün tiyatromuz adına onurla kabul ediyorum" dedi.

"MERSİN İÇİN NE YAPSAK AZ"

Festivalin açılış konserinde, yeni bir yılın heyecanını yaşayan festival yürütücüleri ve müzikseverler duygularını dile getirdi. Festival Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, "Mersin için ne yapsak az. Bizler hiç karşılık beklemeyen gönüllü neferleriz. Öyle olmaya da devam edeceğiz. Bu vatan, bu halk bunu hak ediyor. 20 gün sonra bu festival bitecek biz ertesi gün kent için yeniden çalışmaya başlayacağız. İlle de klasik müzik sevsin diye mi? Hayır, çok sesli müzikle buluşsun diye" dedi.

"KENTİMİZ VE ÜLKEMİZ ADINA UZUN SOLUKLU, DAHA NİCE GÜZEL FESTİVALLER OLMASINI DİLİYORUM"

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, kentte önemli bir yeri olan festivalin Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl olduğu gibi bu yıl da ana sponsoru olmaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını belirtti. Özdülger, "Başkanımız Sayın Vahap Seçer'in sanata ve kültüre her zaman öncü yaklaşımı sebebiyle ayrıca bir sanatçı olarak gururumu ifade etmek isterim. Kentimiz ve ülkemiz adına uzun soluklu, daha nice güzel festivaller olmasını diliyorum" dedi.

"KENT ORKESTRAMIZ DA BU FESTİVAL KAPSAMINDA ZEYNEP CASALİNİ'YE EŞLİK EDECEK"

Mersin Büyükşehir Belediyesi adına festivalin yürütme kurulu üyeliğini yaptığını ifade eden Özdülger, "Birbirinden kıymetli ulusal ve uluslararası çapta sanatçılarla, gruplarla bir arada olacağız. Ben aynı zamanda Büyükşehir Belediyemiz adına yürütme kurulu üyelerinden biriyim. Repertuvarı ve sanatçıları belirlerken bu konuda hassasiyet gösterdik; kentin dinamiklerini tutmak ve o enerjiyi verebilmek anlamında. Ayrıca kurumum adına başka bir gurur duyuyorum. Çünkü Kent Orkestramız da bu festival kapsamında Zeynep Casalini'ye eşlik edecek. Dolayısıyla bu gurur bambaşka bir gurur benim için. Müzik birleştirir. Müzik, sanat hem iyileştirir hem de şifalandırır" diye konuştu.

"MERSİN İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KATMA DEĞER"

Festivali en başından beri takip ettiğini belirten müziksever Selah Sever, "Ekibi biliyorum, çok iyi. Mersin için çok büyük bir katma değer. Uluslararası sanatçılar geliyor, izleme olanağı buluyoruz. Mersin'e değer katıyor. Kerev Görsev'i izlemeyi heyecanla bekliyorum. Bu festivali de baştan sona destekliyorum. Güzel bir festival Mersin için" diye konuştu.

"MERSİN'E ÇOK BÜYÜK DEĞER KAZANDIRAN BİR FESTİVAL"

Muzaffer Ağyar ise festivale son 5 yıldır katıldığını söyleyerek, "Bence Mersin'e çok büyük değer kazandıran bir festival. Ben biraz geç keşfettim ama iyi ki keşfetmişim diyorum. Farklı kültürlerden farklı dillerden sanatçılar geliyor. Buna tanık oluyoruz. Mersin mozaiği geniş olan bir coğrafya. Kozmopolitliğin artısı var. Farklı kültürler bir araya geldiğinde etkileşimde bulunuyor. Farklı kişiler, kültürler bir araya geldiğinde bir sentez oluşabiliyor. Mersin de bu anlamda bunu tamamlayan bir şehir. Özellikle Mersin Müzik Festivali de buna çok büyük değer katıyor" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Mersin Büyükşehir'in Ana Sponsorluğunda 20. Mersin Uluslararası Müzik Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti
    09 Nis Gazze Şeridi'nde İsrail Saldırısında Belediye Başkanı Hayatını Kaybetti

    Gazze Şeridi'nde İsrail güçlerinin düzenlediği hava saldırısında Maghazi Belediye Başkanı Hatem el-Ghamri ve 4 kişi hayatını kaybetti. Uluslararası topluma İsrail'e yönelik insanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı soruşturma açılması çağrısı yapıldı.

  • AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı
    09 Nis AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu: AK Parti Kürtlerden biraz daha uzaklaştı

    AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Kürt seçmenin tercihlerini ve AK Parti'nin durumunu değerlendirdi. Miroğlu, Kürt seçmenin, AK Parti ve DEM gibi partilere oy vererek, marjinal sokak siyasetinden kurtulup siyasetin merkezinde söz sahibi olmak istediğini belirtti.

  • Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı
    09 Nis Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Malatya ve Elazığ için kuvvetli sağanak uyarısında bulundu. Bugün öğle saatlerinden itibaren artarak akşam saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması beklenen gök gürültülü sağanak nedeniyle vatandaşlar sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

  • SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı
    09 Nis SUBÜ Rektörü ve CHP PM Üyesi Ramazan Bayramı Mesajı Yayımladı

    Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Ecevit Keleş, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbıyık, bayramın manevi atmosferine vurgu yaparak, Filistin ve Doğu Türkistan'da yaşanan zulümlere dikkat çekti. Keleş ise bayramın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerektiğini belirtti.

  • Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    09 Nis Burhaniye'de 2024-2029 Dönemi Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler başkanlığında, 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra 2024-2029 döneminin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. Yeni dönem meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, belediye daire müdürleri, basın mensupları ve Burhaniyeliler toplantıya katıldı. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri ve encümen üyeleri seçildi. Ayrıca komisyon üyeleri belirlendi ve 2023 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü.

  • Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi
    09 Nis Pazaryeri Belediye Meclisi Toplantısında Encümen Üyeleri ve Komisyonlar Belirlendi

    31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra Pazaryeri Belediye Meclisi ilk kez toplandı. Toplantıda encümen üyeleri, başkan vekili ve plan bütçe komisyonu belirlendi. Belediye Başkanı Zekiye Tekin, yeni dönemin Pazaryeri ilçesine hayırlı olmasını temenni etti.

  • TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı
    09 Nis TÜRKPATENT, coğrafi işaretli ürün sayısını açıkladı

    Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescil edilen coğrafi işaretli ürün sayısı geçen yıl sonunda 1512 olurken, Gaziantep ürünü tescillenen iller sıralaması, Hatay da en fazla coğrafi işaret başvurusu yapan iller arasında ilk sırada yer aldı. Türkiye'nin coğrafi işaret tescilli ürün sayısı 2023 sonu itibarıyla 1512 oldu. Kuruma geçen yıl 371 ürün için başvuru yapıldı ve bunlardan 209'u coğrafi işaret tescili aldı.

  • Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu
    09 Nis Akyazı Belediyesi'nin İlk Meclis Toplantısında Başkan Soykan Konuştu

    Akyazı Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında Belediye Başkanı Bilal Soykan, Akyazı'nın güzelleştirilmesi ve değer katılması için çalışacaklarını belirtti.

  • Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor
    09 Nis Barış Pınarı Harekatı'yla temizlenen Tel Abyad ve Rasulayn'da halk, huzur içinde Ramazan Bayramı'na giriyor

    Barış Pınarı Harekatı'yla terör örgütü YPG/PKK'dan temizlenen Suriye'nin Tel Abyad ve Rasulayn ilçelerinde halk, Türkiye'nin çabalarıyla sağlanan huzur ve güven ortamında beşinci Ramazan Bayramı'na girecek. Buna rağmen ekonomik zorluklar yaşayan halk, pazarda alışveriş yaparak bayrama hazırlanıyor.

  • Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    09 Nis Zeytinburnu Belediye Meclisi Yeni Dönem İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından Zeytinburnu'nun 5 yıllık yeni yönetiminde söz sahibi olacak belediye meclis üyeleri, Belediye Başkanı Ömer Arısoy'un başkanlığında ilk toplantısını gerçekleştirdi.

  • Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı
    09 Nis Tokat Belediye Başkanı atlı ziyaretçilerle karşılaştı

    Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, atla safari yaparak gelen Ceylan Kırca ve Sümmani Yılmaz tarafından beklenmedik bir ziyaretçi grubuyla karşılaştı. Başkan ve vatandaşlar bu ilginç ziyaret karşısında hayrete düştü.

  • Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi
    09 Nis Meksika'da 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulması izlendi

    Meksika'nın başkenti Mexico City'de yaşayanlar, 33 yıl sonra ilk kez görülen güneş tutulmasını izlemek için sahillere ve Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nin kampüsüne akın etti. Tutulma, Meksika'nın kuzeyindeki bazı şehirlerde net şekilde izlendi. Meksikalılar ve turistler, tarihi anlara tanıklık etmek için tutulmanın görüldüğü kentlere akın etti.


Advertisement