Mersin'de Hafızlık, En Güzel Kur'an-I Kerim ve Ezan Okuma Yarışması - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Hafızlık, En Güzel Kur'an-I Kerim ve Ezan Okuma Yarışması

Mersin\'de Hafızlık, En Güzel Kur\'an-I Kerim ve Ezan Okuma Yarışması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mersin İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arası il içi hafızlık, Kur'an-ı Kerim okuma ve ezan okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

09.03.2013 16:13

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Mersin İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Liseleri arası il içi hafızlık, Kur'an-ı Kerim okuma ve ezan okuma yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Bu yıl Erdemli ilçesinde Hafız Emin Şekerci Konferans Salonu'nda düzenlenen yarışmalarda, hafızlık dalında birinci olan görme engelli hafız öğrenci Ekrem Uçar yarışmaya damga vurdu.

Tarsus Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Uçar'ın ardından Mersin İmam Hatip Lisesi'nden Samet Şeker ikinci, Barbaros Hayrettin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ramazan Demir'de hafızlık dalında üçüncü oldu.

Kur'an-ı Kerim okuma dalında Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hasan Doğan birinci, Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Ali Pantaş ve üçüncü ise Anamur Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emrullah Şahin oldu.

En güzel ezan okuma dalında ise Mersin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hakan Köse birinci, Erdemli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ertuğrul Gazi Aydın ikinci ve Anamur Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Süleyman Kurşun da üçüncü oldu.

Törende görme engelli hafız öğrenci Ekrem Uçar'a ödüllerini veren Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, "İmam Hatip okulları devletle milletin bağdaştığı, kaynaştığı, devletin milletine teveccüh ettiği zaman milletinin de nasıl bir teveccühle devletine yardımcı olduğunun en güzel örneğidir" dedi.

Müspet ilimler olmadan Kur'an'ın şifrelerinin

çözülmesinin, insanlığa anlatılmasının mümkün olmadığını ifade eden Özefe, "İşte İmam Hatipler dini bilgilerin yanında Kur'an-ı Kerim'in yanında müspet ilimleri de gençlerimize, çocuklarımıza benimsetiyor. Kurulduğu günden bugüne güzel hizmetlerde bulundular. Bugün bu yarışmaya katılan çocuklarımızı cesaretlerinden dolayı kutluyorum. Tabi hafızlıkta Ekrem Uçar kardeşimiz birinci oldu. Belki dünya ışığını madde ışığını almada engelli ancak aldığı eğitimle, aldığı feyizle kendisini yetiştiriyor, toplumu aydınlatmada bir önder olacak, kendisi ışık saçacak" diye konuştu.

Altınla ödüllendirilen Hafız Uçar başarısıyla göz doldurdu, salondakiler tarafından da

dakikalarca alkışlandı.

Salona aileleri ile birlikte gelen miniklerin de yarışmacıları ilgiyle izlemesi dikkat çekti. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Hafızlık, En Güzel Kur'an-I Kerim ve Ezan Okuma Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement