Mersin Türk Japon Dostluk Derneği, Ertuğrul Şehitlerini Japonya'da Andı - Son Dakika
Yerel

Mersin Türk Japon Dostluk Derneği, Ertuğrul Şehitlerini Japonya'da Andı

Mersin Türk Japon Dostluk Derneği, Ertuğrul Şehitlerini Japonya\'da Andı

Japonya’nın Kushimoto kenti açıklarında batan Ertuğrul Firkateyni’nde şehit olan askerler anısına 125. yılda Japonya’da düzenlenen törene, Mersin Türk Japon Dostluk Derneği üyeleri de katılarak, şehitleri Kushimoto’da andı.

15.06.2015 10:04

Japonya'nın Kushimoto kenti açıklarında batan Ertuğrul Firkateyni'nde şehit olan askerler anısına 125. yılda Japonya'da düzenlenen törene, Mersin Türk Japon Dostluk Derneği üyeleri de katılarak, şehitleri Kushimoto'da andı.

Mersin Türk Japon Dostluk Derneği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, dernek üyelerinden oluşan 10 kişilik heyet, Ertuğrul şehitlerinin 125. yılı anma törenlerine katılmak üzere Japonya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Mersin Türk Japon Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Cengiz, Başkan Yardımcısı Nuran Kurtuluş, Genel Sekreter Gülgün Ciğer ve dernek üyelerinden oluşan heyet, Kushimoto Belediyesi'nin organize ettiği 125. yıl anma törenlerine Mersin'in sivil inisiyatifi olarak katıldı.

Dernek üyeleri, resmi törenlerin yanı sıra Oshima adasında bulunan Ertuğrul Şehitliği'ni, Atatürk Anıtı'nı, Türk Müzesi'ni ve Deniz Feneri'ni de ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Kushimoto Belediye Başkanı Katsumasa Tashima, dernek üyelerini makamında kabul etti. Başkan Tashima, 1993 yılından bu yana resmi heyetlerin dışında Mersin Türk Japon Dostluk Derneği'nin iki ülke arasındaki dostluk adına çok büyük çalışmalarda bulunduğunu, Mersin'in sivil kesimini temsilen Kushimoto'ya gelmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Mersin Türk Japon Dostluk Derneği Başkanı Cengiz de, Başkan Tashima'ya derneklerini Kushimoto'ya davet etmesinden ve Türk-Japon dostluğuna verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Kushimoto halkının sıcak ilgisi ile tüm dernek üyelerin Kushimoto'da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini dile getiren Cengiz, Türk-Japon dostluğunun güçlenerek yaşatılması için bundan sonrada çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Türk Japon Dostluk Derneği, Ertuğrul Şehitlerini Japonya'da Andı - Son Dakika


Advertisement