Merzifon Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Çalık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Merzifon Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Çalık Açıklaması

Merzifon Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Sibel Çalık, " Merzifon'a gelen depremzedelerle özel olarak ilgileniyoruz." dedi.

03.01.2012 14:28

Merzifon Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Sibel Çalık, " Merzifon'a gelen depremzedelerle özel olarak ilgileniyoruz." dedi.

Çalık, AA muhabirine yaptığı açıklamada ilçe merkezi ve köylerinde yürüttükleri çalışmaların yanı sıra, Merzifon'a gelen depremzedeler için de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Depremin ardından 21 vatandaşın ilçeye geldiğini hatırlatan Çalık, şunları kaydetti:

"İlçemiz ve köylerimizde, halkı bilgilendirmeye yönelik eğitim çalışmaları ve aşılama hizmetlerine ek olarak Van'da yaşanan deprem sonrası Merzifon'a gelen ve yaşamlarını burada devam ettiren 21 kişinin sağlığı konusunda da özel olarak çalışmalar yapıyoruz. Merzifon'a gelen depremzedelerle özel olarak ilgileniyoruz. Sağlık taramasına tabi tuttuğumuz 21 depremzede vatandaşımızla ekiplerimiz birebir görüştü. İsteklerini, yaşadıkları her türlü problemi dinledi. Psikolojik açıdan desteğe ihtiyacı olduğu tespit edilen 8 depremzede vatandaşımız, sağlık birimlerimize yönlendirildi. İlaç alamayan depremzedelerin mağdur durumları dikkate alınmak suretiyle Merzifon Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla ilaç ihtiyaçları giderildi."

Depremzedeler arasında hamile bir kadının da olduğunu dile getiren Çalık, gebelik sürecinin sağlıklı bir şekilde devamı ve sağlıklı bir doğumun gerçekleşmesi için gereken takibin yapıldığını aktardı.

- AMASYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Merzifon Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Çalık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement