Mersin Teknoloji Transfer Ofisi (MTTO) tarafından düzenlenen Ar-Ge Proje Pazarı'nın 5.'si, Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) gerçekleştirildi.
Etkinlik MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Proje Pazarı'nın değerlendirme kurulunda, Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Ekiz, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Akdağ, Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi akine Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Keskin, KOSGEB Müdürü Mehmet Yılmaz, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Haddat, AKİB Yönetim Kurulu Üyesi Murat Direkçi ve MTSO Proje Uzmanı Betül Levent Erdal yer aldı. Proje Pazarı'na, alternatif enerji, bilişim, biyomedikal-biyoteknoloji, elekrtik-elektronik teknolojileri, gıda tarım teknolojileri, ileri malzemeler, makine teknolojileri ve diğer alanlarda 27 proje katıldı. Araştırmacılarla sanayi sektörü temsilcilerini bir araya getiren etkinlikte proje yürütücüleri, yarattıkları projeleri sergileme olanağı buldular. Proje sunumlarının ardından etkinliğin kapanış ve ödül törenine geçildi. Törene, Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, MEÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir ile öğrenciler katıldı.
Törende konuşan Rektör Suha Aydın, Proje Pazarı'na katılan projeleri incelediğinde üniversitede becerinin sonuca dönüştüğünü görmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Üniversite ile sanayi arasında işbirliğinin gerekliliğine inandıklarını belirten Aydın, "Geçmişte üniversiteler bilgilerini kendilerine saklayarak o bilgiye sahip olmanın ötesine geçmezlerdi hatta sanayicilerin hizmetinde olmayı bir eksiklik olarak görürlerdi. Ancak günümüzde bu değişti. Biz üniversitedeki bilgi ve becerilerimizin sonuçlarını, sanayiciyle bir araya gelerek katma değere sahip bir ürüne dönüştürmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
MTOSB Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Haddat ise MTOSB olarak bir dünya sanayisi olma yolunda ilerlediklerini belirtti. Sanayiciler olarak günümüzün ihtiyaçlarını karşılayabilecek, eğitim ve Ar-Ge alanlarında çok yönlü faaliyet yürütmek için eğitim ve sanayi işbirliğini oluşturmak ve temellerini sağlam bir yapıya kavuşturmak adına çalıştıklarını ifade eden Haddat, sanayiye hizmet etmenin ülkeye hizmet etmek olduğunun bilinci içinde olduklarını aktardı.
Konuşmaların ardından proje pazarına katılanlar arasından seçilen altı proje açıklandı. Buna göre Remzi Nişan ve Ramazan Şahin tarafından yürütülen 'Sensörlü Akıllı Ayakkabı', Yrd. Doç. Dr. Sevgi Tüzün Rad, Ersel Yılmaz, Görkem Davazlı, Sedat Yılmaz ve Ersin Gülap tarafından yürütülen 'Negatif Enerjiyi Pozitif Enerjiye Çevirmek', Hacı Ali Yıldırım, Ekrem Ağaçdelen ve Lokman Sumbat tarafından yürütülen
Ergonomik Bisiklet', Yrd. Doç. Dr. Sevgi Tüzün Rad, Yağmur Bozkuş ve Oğuz Polat tarafından yürütülen 'Bir Yudum Sağlık', Yusuf Altun, Tacettin Köksal, Mikail Altun ve Mücahit Taha Altun tarafından yürütülen 'Basamaklı Engelli Rampası' ve Canan Aksoy, Gamze Dolunay, Güler Alay'ın yürüttüğü 'Et Çerezi' adlı projeler Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde yapılacak olan Bölgesel Proje Pazarı'nda MEÜ'yü temsil etme hakkı kazandı.
Seçilen proje sahiplerine başarı belgeleri, törene katılan protokol üyelerince takdim edildi. - MERSİN
Son Dakika › Yerel › Meü'de Projeler Yarıştı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?