MHP'den, "Kadın ve Siyaset" Konulu Toplantı - Son Dakika
Yerel

MHP'den, "Kadın ve Siyaset" Konulu Toplantı

MHP\'den, "Kadın ve Siyaset" Konulu Toplantı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Kadın Kolları tarafından "Kadın ve Siyaset" konulu toplantı yapıldı.

02.06.2013 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Kadın Kolları tarafından "Kadın ve Siyaset" konulu toplantı yapıldı.

Zonguldak Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Şemsi Denizer Konferans salonunda MHP Zonguldak Kadın Kolları tarafından "Kadın ve Siyaset" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya, MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay, MHP Zonguldak İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Kamu Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Şahin Ören, Türk Enerji Sen Şube Başkanı Selami Yoğurtçu, Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, MHP Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, partililer katıldı.

Toplantı da, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma yapan MHP İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, "İl Kadın Kolları olarak göreve geldiğimiz 8 aylık kısa bir zaman diliminde gecemizi gündüzümüze katarak el birliği ile ilimizde Milliyetçi Hareketin kadın buluşmasını başardık, sıradaki hedefimiz 30 Mart 2014 günü yapılacak olan yerel seçimlerde partimizin başarılı olacağına inancımı sizlerden aldığım bu enerji ile paylaşmak istiyorum. Ülkemizde kadının temsil kapasitesinin hem siyasetin hem de ülke çıkarlarının gözetilmesinde neler yapabileceklerinin önünü açmak ve kadınlarımızın hak ettiği yerlerde olmasını sağlamak amacıyla bu kutlu mücadelemizde kadınlarımızı yanımızda görmek istiyoruz. Türkiye'de her alanda olduğu gibi ülke yönetiminde de yaşanan kötü gidişatın önünü kesmek ve dur demek için kadınlarımıza ihtiyaç olduğu bir gerçektir.

Türk kadını yüzyıllardır geri bırakılmış ve sosyal hakları elinden alınmış adeta yol sayılmıştır. Kadınlarımız Milli Mücadele'de cepheye silah taşımışlar ve vatanın kurtulması için erkeklerle beraber savaşmışlardır. Tarihimiz Türk kadınının kahramanlık destanları ile doludur. Sadece acıda, yasta değil yaşamın her alanında kadınlarımız sağduyu ve milli irade ile hareket etmektedirler. Unutulmamalıdır ki, kadınların desteği olmadan hiçbir başarı yakalanamaz.

Vatan mücadelesinin her safhasında mücadeleden yılmadan, acıya ve sıkıntıya göğüs geren, aziz vatanımız için kahraman evlatlar yetiştiren kadınlarımızın toplumumuzda hak ettiği yeri alması için, bütün kahraman kadınlarımızı Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında birliğe ve beraberliğe davet ediyor en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Ardından konuşma yapan MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan, "Devlet içinden devlet, millet içinden millet çıkartmaya çalışan bir hükümetle Türkiye Cumhuriyeti Devleti karşı karşıyadır. Biz bu Zonguldak'ta inandığımız 70 kadınla Türkiye'nin ve Zonguldak'ın bu kötü gidişatına ve makul kaderini değiştirebileceğimize olan inancımız tamdır. Teşkilatlarımızın çok çalışması gerekiyor. MHP kurumsal yapısını kadın kollarından oluşturmak zorunda. Biz başarı yakalamak ve başarılı olmak zorundayız" dedi.

Ardından konuşma yapan MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel ise "Şuanda TBMM'deki kadın oranının yüzde 14.3 ile 78 kadın milletvekilinin yer almaktadır. Kadın milletvekilimiz var. Kadınların siyasette yer almaları sadece vekil olmak meselesi değil. Çocuklarınızın geleceği için daha güzel bir Türkiye için, sizin memleket meselelerinize sahip çıkmanız önemli. Türkiye'de bir savaş mı var. Savaşın tarafları kimler. Kiminle müzakere yapıyoruz hiç sormuyoruz. Hükümet yoğun bir şekilde bir pompalama yapıyor. Elbette barış olmalı. Barışa kim karşı çıkabilir şeklinde bir anlayış ortaya çıkıyor. Hepimizin haneleri var, her evin bir alanı, sınırları var. Eğer birisi sizin evinize girer eşyalarınızı, malınızı talan eder ve hatta üstüne sizin evlatlarınızın canına kıyarsa ne yaparsınız. Kendinizi savunursunuz değil mi? Bu doğal bir reflekstir. Bizim evimize girende zaten kardeşimiz, aynı apartmanı paylaşıyoruz. Gelin barış yapalım dermisiniz. Bu süreç bunun gibi geliyor bana. Evimize giren, ocağımızı söndüren, canımıza kasteden, beşikteki bebeği bile öldürebilen bu kadar vahşi olan ama aynı sokakta oturduğumuz ve size her gördüğünüzde yüzünüze gülmelerine rağmen içten içe size düşmanlık besleyen, birisinin bu yüzünü gördüğünüzde hiçbirimiz 'aynı şehri paylaşıyoruz, aynı sokaktayız, gel otur da anlaşalım seninle bir uzlaşma bulalım, ne istiyorsunuz' dermisiniz. Böyle bir barış olur mu. Türkiye'de olan bu şimdi ama. Birileri bizim eşyalarımızı, malımızı, mülkümüzü talan etmeye çalışıyor. ve biz bununla 'barış' diyerek anlaşma yapıyoruz. Tablonun net olan kısmı budur. Onlardan da öldü bizden de öldü. Şehit diye bir şey tutturmuşlar, ne şehidi. Manevi değerlerimizle ve tamamen İslami bir kavram olan şehitlik kavramını teröristle eşit duruma getirdiler. Her şey bunun gibi allak-bullak ediliyor. Fakat tutup da onlarla, onların canına kastedenlerin aynı kefeye koyarsan adalet nerede kalır, dindarlık nerede kalır, iyi Müslüman olmak nerede kalır. Ondan sonra da çıkıp insanlara diyorsunuz ki, 'Biz Müslüman bir hükümetiz'. Ama siz gözünüzü Irak'ta öldürülen Müslümanlara gözünüzü kapatıyorsunuz. Yıllardır Irak'ta Amerikalı askerlerin Müslümanlara, kadınına, erkeğine, çoluğuna çocuğuna yaptığı zulmü görmüyorsunuz. Türk olarak baktığınızda Musul'daki, Kerkük'teki, Türklere yapılan kıyımı görmüyorsunuz. Ondan sonra çıkıp diyorsunuz ki 'ben Müslüman bir hükümetim, alkole sınırlama getiriyorum'. Alkole belli bir sınırlama getirdiniz, Müslüman bir hükümetsiniz, ama öteki tarafta sizin bütün mukaddes değerlerinizi yerle bir eden bir yapıya karşı gereken darbeyi göstermiyorsunuz ve bunu yaparken de 'Anneler ağlamasın diye bu barışı yapıyoruz diyorsunuz. Annelerin ocağına siz incir ağacı diktiniz. Türkiye'de her şey bataklığa saplanmış durumda, kara cahil bir şekilde gidiyor" diye konuştu. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP'den, 'Kadın ve Siyaset' Konulu Toplantı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement