MHP Genel Başkan Adayı Çakar Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Genel Başkan Adayı Çakar Açıklaması

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Çakar, MHP'nin son derece özgür, saygın ve demokratik bir kongre yapacağını söyledi.

07.07.2012 17:25

MHP Genel Başkan Adayı Ahmet Çakar, MHP'nin son derece özgür, saygın ve demokratik bir kongre yapacağını söyledi.

Çakar, partisinin il başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Rıfkı Karabatak ve partililerle görüştü. Çakar, burada yaptığı açıklamada, MHP'nin 4 Kasım 2012'de yapacağı kongrede genel başkan adayı olduğunu söyledi.

"Ülkücü delege kardeşlerimiz teveccüh gösterirlerse, Cenabı Hak takdir ederse, böyle bir görevi onurla ve şerefle yapmaya talibim" diyen Çakar, bunun demokratik bir yarış olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de bu demokratik anlayışı ortaya koyacağına inandığını ifade eden Çakar, "4 Kasım 2012'de Türkiye ve dünya, MHP'nin son derece özgür, saygın, demokratik bir kongre yapacağını seyredecek ve izleyecek" dedi.

- Sadi Somuncuoğlu'nun engellenmesi-

Çakar, bir gazetecinin eski Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığının engellenmesi girişimine ilişkin sorusu üzerine, "Çok talihsiz bir olaydır. O olayda hepimizin kusuru vardır" diyerek, şunları kaydetti:

"Şimdi Sadi Bey'in müracaatı söz konusudur. Müracaatını yapmış olmasına rağmen oraya gelmiş, oraya gelmemesi gerekiyordu. Ben yakinen kendisini takip ettim. Genel Merkez'den yanına bindim, Meclis'e kadar beraber aynı araçta geldim.

'Abi lütfen buraya gelme, çünkü burada basın var. Sizin müracaat yapmanız istenmiyor. Orada kargaşa olacak' dedim. Ama Sadi Abi geldi. Arabadan indi, inmese o nahoş olaylar olmayacaktı. İlk defa bu konuda basına açıklama yapıyorum. Arabadan indi. Bir şey diyemeyiz, Sadi Abi bizim büyüğümüz. İndi, şöyle bir yürüdü, geldi, bindi. İşte o olay bizi o gün barajın altına indirdi."

Muhabir: Ersin Altınsoy/ Adem Koçak

Yayıncı: Ahmet Kayır - AKSARAY

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP Genel Başkan Adayı Çakar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement