MHP: Urfa'nın Geri Kalmışlığının Vebali Kimin? - Son Dakika
Yerel

MHP: Urfa'nın Geri Kalmışlığının Vebali Kimin?

MHP: Urfa\'nın Geri Kalmışlığının Vebali Kimin?

Son dönemlerde belediyecilik anlamında sert eleştirilerin yükseldiği Milliyetçi Hareket Partisi'nden yine bilindik bir açıklama yapıldı.

08.11.2013 12:30  Güncelleme: 15:58

Urfa'nın 30 yıldan bu yana hizmetlerden yeteri kadar payını alamadığını söyleyen MHP İl Başkan Vekili İbrahim Ocakoğlu açıklamasında, "Bu geri kalmışlığın vebali kimin?" diye konuştu.

Ocakoğlu açıklamasında özellikle iktidar partisine de yüklenerek, "Son 30 yılda Şanlıurfa'da, belediyeyi yöneten yapıya baktığımızda, siyasi parti isimleri farklı ama dünya görüşü olarak birbirinin aynı siyasi bir yapıyla karşılaşıyoruz. 30 yılık bu yönetim neticesinde sorunlar yumağı bir şehir ile karşı karşıya olduğumuz gerçeğini görüyoruz. Ve maalesef Türkiye'de gelişmişlik sıralamasında, 81 vilayet içerisinde 70. sırada olduğumuz gerçeğini söylenen hiçbir süslü söz değiştirmemektedir" dedi.

URFA'YI KİM GERİ BIRAKTI?

Aday adalarının araba sileceklerin tanıtım broşürleri koyarak çevre kirliliğine neden olduklarını da sözlerine ekleyen Ocakoğlu açıklamasını şu cümlelerle sürdürdü: "Hal bu iken bugün aynı siyasi çizgiden gelen ve belediyeyi yönetme iddiası ile ortaya çıkan iktidar partisi aday adaylarının, nerdeyse ağız birliği etmişçesine söyledikleri şey aynı. Hepsi "Bu şehir hak etiği yerde değil geri bırakılmış" diyor. Peki şimdi soruyorum sizlere: Bu şehri kim geri bıraktı? Bu şehrin geri kalmasındaki vebal kime ait?. Bunu hiç düşündünüz mü? Yoksa sırf popülizm olsun, vatandaşa şirin gözükelim diye mi bu lafları ediyorsunuz.

Evet beyler yüzde 70'İ gecekondulaşan, kaldırımlarında yürünmez, caddelerin de araba kullanılamaz olan, hazine arazilerinin talan edildiği Türkiye'nin geniş coğrafik yüz ölçümü bakımından ilk ona giren bu şehri daracık bir alana sıkıştırıp, nefesiz kalmasının vebali kimin? Siz düşünmediyseniz ben size söyleyeyim. Yaklaşan yerel seçimlerde Urfalılar bunu düşünecektir.

Değinmek istediğim diğer bir konuda çevre kirliliği. Zaten yeteri kadar kirli bir şehirde yaşıyoruz. Aday adayları, park halindeki araçların sileceğine broşür takarak aday olamazsınız. Sadece çevreyi kirletmekle kalırsınız. Sizleri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum."

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel MHP: Urfa'nın Geri Kalmışlığının Vebali Kimin? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement