Milas'ta Baharın Gelişine Fidan Hediyesi - Son Dakika
Yerel

Milas'ta Baharın Gelişine Fidan Hediyesi

Milas\'ta Baharın Gelişine Fidan Hediyesi

Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Dünya Ormancılık Günü'nde10 bin fidan dağıttı.

22.03.2012 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Orman İşletme Müdürlüğü, Dünya Ormancılık Günü'nde10 bin fidan dağıttı. Ayrıca Dünya Ormancılık Günü nedeni ile fotoğraf ve örnek bir çalışma olan "yaprak resim sergisi" de açılarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Her yıl 21 Mart tarihinde kutlanan Dünya Ormancılık Günü nedeni ile Milas Orman İşletme Müdürlüğü bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Etkinlikler sabah saat 9'da Atatürk anıtı önünde gerçekleşen 10 bin fidan dağıtımı ile başladı.

Çeşitli ağaç fidanlarının dağıtımının yapılarak şeker ikram edilen alanda afişlerle de günün anlam ve önemine vurgular yapılırken konu ile ilgili olarak kısa bir açıklama yapan Milas Orman İşletme Müdürü Tayfur Kazakoğlu, "Dünya Ormancılık Günü'nde vatandaşları fidan dikmeye teşvik etmek, ağaç ve orman sevgisini aşılamak amacıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da fidan dağıtıyoruz.

Bu vesile ile vatandaşlarımıza bizim sadece yangın söndürme çalışması yapmadığımızı göstermek ve an azından bizim de burada neler yapabildiğimizi görmelerini istedik" dedi.

"2002'DEN BUGÜNE SONBAHAR"

Ayrıca Dünya Ormancılık Günü nedeniyle gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında Milas Atatürk Kültür Merkezi'nde fotoğraf ve resim sergisi de açılarak sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Orman Yüksek Mühendisi Atilla Kurmuş tarafından 2002 yılından bu yana biriktirilen kurutulmuş yapraklardan oluşan 'yaprak sergisi' ve Muğla Bölge Müdürlüğü Basın ve Halkla ilişkiler birimi fotoğrafçılarından Muzaffer Deniz tarafından yıllar içinde çekilen çeşitli fotoğrafların sergilendiği "Dünya Ormancılık Günü Fotoğraf sergisi" gün boyu açık kaldı.

Özellikle sonbahar'da renk değiştiren yaprakları toplayarak kuruttuğunu ve yaprakları kendince düzenlediğini söyleyen Orman Yüksek Mühendisi Kurmuş, "Bu sergiyi gezenlerin gönlünde bir doğa sevgisi uyandırmak bana mutluluk veriyor" dedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas'ta Baharın Gelişine Fidan Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement