Milas'ta İlköğretim Öğrencilerine Meslek Tanıtma Günleri - Son Dakika
Yerel

Milas'ta İlköğretim Öğrencilerine Meslek Tanıtma Günleri

Milas\'ta İlköğretim Öğrencilerine Meslek Tanıtma Günleri

Milas Sakarya İlköğretim Okulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi, öğrencilerin mesleklerle ilgili daha net fikirlere sahip olması için tanıtım günleri düzenledi.

10.04.2012 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milas Sakarya İlköğretim Okulu Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi, öğrencilerin mesleklerle ilgili daha net fikirlere sahip olması için tanıtım günleri düzenledi.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu'nda dün başlayan etkinlikte ilk olarak Milas Cumhuriyet Başsavcısı C. Mert Koparal, hakimlik-savcılık mesleğiyle ilgili öğrencilere bilgi verdi.

Milas Sakarya İlköğretim Okulu Müdürü Ali Akarca, etkinlikte yaptığı konuşmada "Çocukların mesleklere yaklaşımının ve meslekleri değerlendirirken önceliklerinin değiştiğini görmekteyiz. Çocuklarımız, artık, ilk defa duydukları bir meslek ile ilgili maaşından önce içeriğini ve işi sevip sevmeyeceklerini, kendilerine uygunluğunu merak etmektedirler.

Çocukların kendilerini tanımalarını, ilgi ve becerilerini keşfetmelerini sağlayarak kariyer bilinçlerinin gelişmesini amaçlıyoruz. İleride bilinçli bir meslek seçimi yaparak ve ilgi duydukları alanlarda çalışarak mutlu ve başarılı bireyler olarak yaşamaları en büyük umudumuz." dedi.

Tüm ilköğretim 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerine açık olan tanıtım günlerinin ilk gününde Uz. Dr. Korkut Bozkurt, Hv. Ulş. Yzb. Ümit Mutlu ve Komiser Emine Örs mesleklerini tanıttı.

Salı, Çarşamba ve Perşembe günü de Opr. Dr. Cem Dönmez, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı H. Hüseyin Kanbur, Hakim Hatice Koparal, İnşaat Mühendisi Ömür Kandak, Başhemşire Şakire Demir, Mimar Ali İkram Söker, Avukat Ali Oruç, Anasınıfı Öğretmeni Berrin Ankaralı, Psikolog Sami Temür, Ziraat Bankası Şube Müdürü H. Rifat Değirmenci, Uçak Mühendisi Zeki Türker ve Emekli Öğretmen Eşref Mete, mesleklere ilişkin bilgiler verecek. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milas'ta İlköğretim Öğrencilerine Meslek Tanıtma Günleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement