Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor - Son Dakika
Yerel

Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor

Kocaeli'de CHP'den milletvekili seçilen Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan ve Haydar Akar mazbatasını aldı.

09.11.2015 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de CHP'den milletvekili seçilen Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan ve Haydar Akar mazbatasını aldı.

CHP Kocaeli İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve partililerle Kocaeli Adliyesine gelen milletvekillerine mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Turan Yıldızla üyeler Yusuf Coşkun ve Yılmaz Boyraz verdi. Şehir dışında olduğu için Akar'ın mazbatasını İl Başkanı Sarıbay aldı.

Sarıbay, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, milletvekillerini kutladığını, sorumlu muhalefetin en iyi örneğini parlamentoda vereceklerine ve bu görevde başarılı olacaklarına inandığını dile getirdi.

Bir gazetecinin, olağanüstü genel kurulun yapılması için 42 il başkanının imza topladığını söylemesi üzerine Sarıbay, şunları kaydetti:

"Herkes her yere imza atabilir. Demokrasiye inanan il başkanı olarak hepsine saygı duyuyoruz ama olağanüstü kurultayı bu aşamada doğrusu biraz fantezi buluyorum. Çünkü zaten olağan şekilde yapılacak kongreler sonucunda, yani 2 ayın sonucunda büyük kongre toplanacak. Öyle ise bu acele niye? Bunu anlamak mümkün değil. 3 yıl önce seçim yapılmış, kurultay delegesi seçilmiş arkadaşlarımız, 'Bizimle bu partinin yönetimi belli olsun' diyor. Bu bence doğrusu değil. Yeni bir yönetim belirlenecek, delege seçimleri başladı. İlçe ve il örgütleri kongreleri ile büyük kurultay yapılacak. Bence o arkadaşlarımız partiye sahip çıkıp büyütsünler, kurultay delegesi olsunlar. Yine onlar seçsinler. Bir sakıncası yok bizim için."

"Sorumluluğumuzu biliyoruz"

Fatma Kaplan Hürriyet de "Seçim sonucu ne olursa olsun bu ülkenin ve insanlarının çıkarları için sonuna kadar mücadeleyi bırakmadan devam edeceğiz" diyerek, kongre sürecinin ardından 2019 seçimleri için çalışacaklarını dile getirdi.

Diğer muhalefet partilerinin kan kaybetmesinin, CHP'nin sorumluluğunu daha da arttırdığını belirten Hürriyet, "Biz sorumluluğumuzu biliyoruz" dedi.

Tarhan ise seçim sonuçlarına göre halkın kendilerine muhalefet görevi verdiğini dile getirerek, "Parti olarak beklentilerimiz daha yüksekti ama görevimizi muhalefet olarak sürdüreceğiz. Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı olduğunu bu süreç içinde halkımızın verdiği oylarla da gördük. Bundan sonra daha fazla çalışmak zorundayız" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Milletvekilleri Mazbatalarını Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement