İnegöl ilçesinde çoğunluğu lise öğrencilerinden oluşan gençler, Mısır'da 529 kişiye verilen idam cezasını protesto etti.
Atatürk Anıtı önünde toplanan çoğunluğu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan gençler, ellerinde taşıdıkları döviz ve Mursi resimleriyle, basın açıklaması yaptı.
Öğrenciler adına konuşma yapan Huzeyfe Özdemir, Mısır'da demokrasiyle lider olan ve demokratik olmayan yollarla darbeciler tarafından alaşağı edilen Müslümanlara yönelik verilen idam kararlarının anti demokratik olduğunu ve bu zulmün bir an evvel durdurulması için demokrasi havariliğine savunan tüm dünya ülkelerine seslerini duyurmak için toplandıklarını söyledi.
Konuşmanın ardından gençler, "Defol Sisi, seninleyiz Mursi", 'Mısır'a selam direnişe devam", "Kahrolsun Sisi, yaşasın Mursi" ve "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" şeklinde sloganlar attılar.
Grup daha sonra yapılan duanın ardından dağıldı. - Bursa
Son Dakika › Yerel › Mısır'da 528 Kişinin İdama Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?