Mkü'de 'Mezuniyet' Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Mkü'de 'Mezuniyet' Coşkusu

Mkü\'de \'Mezuniyet\' Coşkusu

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) 2011-2012 Akedemik Yılı'nın tamamlanması ile birlikte 4 bin 55 öğrenci mezun olarak, iş hayatına atılma noktasında ilk adımını attı.

09.06.2012 12:28

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde (MKÜ) 2011-2012 Akedemik Yılı'nın tamamlanması ile birlikte 4 bin 55 öğrenci mezun olarak, iş hayatına atılma noktasında ilk adımını attı. Düzenlenen mezuniyet töreninde ise hüzün ve mutluluk aynı anda yaşandı.

MKÜ Amfi Tiyatro'da düzenlenen törene; Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Garnizon Komutanı Albay Mehmet Semih Erdoğan, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç'ın yanı sıra çok sayıda kamu kurumu temsilcisi, öğrenciler ve veliler katıldı. Burada konuşan Vali Celalettin Lekesiz, toplumların rotasına yön veren en büyük gücün bilgi olduğunu ifade ederek, öğrencilere yeni hayatlarında başarı dileğinde bulundu.

Lekesiz, "Geleneksel yöntemlerle diploma alıp işi bulma devri artık sona erdi. Farklı alanlarda aldığınız formasyonlarla hangi işi yaparsanız yapın ama en iyisini yapın. Kendinizi dar kalıplara hapsetmeyin. Çalışabileceğiniz çok farklı alanlar var. Vizyon ve misyon sahibi olanlar için her alanda iş var. Ülkemizde inanç ve ifade özgürlüğü giderek güçleniyor. Güçlü bir demokrasi eksiğimiz olmayabilir, mühim olan bunun için atılan adımlara destek vermeniz. Aynı hedefe gitmek isteyenlerle bir takım gibi hareket edip hedefe uylaşın. Yaptığınız her işte derin izler bırakın" dedi.

MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder ise, 20 yıllık MKÜ tarihinde en coşkulu ve en heyecanlı mezuniyet töreninin yapıldığını vurguladı. Güder, GGeleceğimizin teminatı olan 4 bin 55 öğrencimizi erdemli, bilimi ve aklın yol göstericiliğinden ayrılmadan dünyanın her ülkesinde çalışabilecek birikime sahip, sağduyulu, çağdaş bireyler olarak yetiştirmenin ve yeni yaşamlarına uğurlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Üniversitemiz kurulduğu 10 Kasım 1992'den bu yana gerek nitelik ve gerekse nicelik bakımından büyümüş, serpilmiş bölgemizin ve ülkemizin bilimsel teknolojik kültürel ve sanatsal gelişimine önemli katkılar sağlamış, daima çalışmayı ve üretmeyi vazife edindi" ifadesini kullandı.

Rektör Güder, konuşmasını da şöyle sürdürdü; "İnsana yapılan yatırım, yatırımların en pahalısı, en önemlisi ve en uzun vadeli olanıdır. Zahmetli, büyük sabır ve özveri gerektiren bu yatırımı yüceltme ve ilerletme hedefindeki üniversitemizin zenginliğini oluşturan en önemli öğe de 20 yıllık birikimin haritaları olan bilgi çağının en büyük sermayesi iyi yetişmiş, donanımlı öğrencilerimizdir. Onlar özerk üniversite anlayışın birer nimeti, mahsulü olarak, fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür erdemli bireyler olarak bugün mezun oluyorlar."

Öğrenci velilerine de hitap eden Güder, "Sizler gözbebeklerinizi, pırıl pırıl evlatlarınızı büyük özverilerle yetiştirdiniz ve bizlere emanet ettiniz. Herkesten önce evlatlarınız ve sonra bizler, toplum olarak sizlere şükran borçluyuz. Onlara baktıkça geleceği sağlam ellere teslim ettiğimizi görüyorum. Metanetinizin müşahhas göstergesi olan böylesi evlatlar yetiştirdiğiniz için sizleri kutluyorum" ifadesini kullandı.

MKÜ'nün 20 yıllık tarihinin en coşkulu mezuniyet töreninde fakültelerin dereceye giren öğrencilerine temsili diploma ve hediyeler verildi akabinde de binlerce öğrenci aynı anda keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın mutluluğunu yaşadı. - HATAY

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement