"Moskova'nın Şifresi: Temel"in Bursa Gösterimi - Son Dakika
Yerel

"Moskova'nın Şifresi: Temel"in Bursa Gösterimi

"Moskova\'nın Şifresi: Temel"in Bursa Gösterimi

Senarist Yılmaz Okumuş'un kaleme aldığı, Adem Kılıç'ın yönettiği "Moskova'nın Şifresi: Temel" adlı filmin Bursa gösterimi, yapıldı.

08.12.2012 01:40  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Senarist Yılmaz Okumuş'un kaleme aldığı, Adem Kılıç'ın yönettiği Karadenizli Temel'in Moskova macerasını anlatan "Moskova'nın Şifresi: Temel" adlı filmin Bursa özel gösterimi, Cinetech Korupark Sinemaları'nda, oyuncuların katılımıyla gerçekleştirildi.

Vizyona 23 Kasım'da giren filmin özel gösterimi, Bursa Korupark'ta yapılan seyirciyle sohbet ve imza töreninden sonra Cinetech Sinemaları'nda gerçekleştirildi. Söyleşiye filmin oyuncuları Alper Kul, Ruhi Sarı, Aslıhan Güner, Çetin Altay ve Salih Kalyon da katıldı.

Filmin gösterimi söyleşi ve imza ile verilen kokteylin ardından, aynı mekanda bulunan sinemada yapıldı.

Filmde "İmam Necati" rolündeki Salih Kalyon, yaptığı konuşmada, geçen yıl çok iyi bir başlangıç yaptıkları filmin ikincisinin gösterime girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türk kahramanlarının unutulmadığını ifade eden Kalyon, şöyle konuştu:

" Yunus Emre'lerden, Pir Sultan Abdal'lardan Şeyh Bedreddin'lere varana kadar birçok kahramanımız var. Ülkemiz tarihi kişiler ve kahramanlar konusunda çok bereketli. Ama biraz seyircinin ilgi duyması, sinemacının bunlara el atması gerekiyor. Son yıllarda yapılan bir Fatih filmi, bugüne kadar içinde ne kadar Fatih olmasa da büyük izleyici kitlesine ulaştı. O yüzden olayları abartmadan,

'tarihimizle, ceddimizle alay ediliyor' diye düşünülmemeli. Bu filmler bir hayal ürünüdür. Muhteşem Yüzyıl dizisi için yapılan 'Kanuni'nin ömrü at sırtında geçiyormuş, sarayda o kadar kadın bulunmuyormuş' eleştirilerine anlam veremiyorum. Osmanlı tarihinde birçok padişahlar geldi. Bunların hiçbiri hacca gitmemiş, bunlar niye tartışılmıyor. Araştırmak isteniyorsa ceddimizin tarihi, niye bunlar hacca gitmemişler, bunları araştıralım. Bunların üzerinde durulmuyor. Çünkü gündem değiştirmek için yapılan şeyler bunlar. Bizler bunları konuşurken Suriye sınırına füzeler dizildi. Bunlar üzerinde kimse durmuyor. İnsanların biraz daha arka planı düşünüp, daha geniş bakmaları gerekiyor, her şeyin üzerine atlamamaları gerekiyor."

Filmde "Zuhal" karakterini canlandıran Aslıhan Güner ise Türk insanın gülmeyi de ağlamayı da sevdiğini belirterek, "Her yapılan komedi filmi gişe yapıyor diyemeyiz. Filmimiz iddialı. Aldığımız tepkilerden de öyle olduğunu görüyoruz. Bugüne kadar çekilmiş en güzel, en komik, herkesin çok sevdiği gişe rekoru kıran Karadeniz komedisi oldu. Filmimiz içinde barındırdığı konular ile beraber evrensel bir nitelikte sadece Karadeniz kitlesine hitap etmiyor. Bu yüzden de sadece Karadeniz'de değil, tüm Türkiye'de güzel bir ilgiyle karşılaştı. Bizim filmimize benzeyen filmler çıkacaktır ama taklitler, asılları yaşatır" dedi.

Muhabir: Volkan Bayraktar

Yayıncı: Tarkan Demir - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Moskova'nın Şifresi: Temel'in Bursa Gösterimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement