Motosiklet Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika
Yerel

Motosiklet Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Motosiklet Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bu yıl birincisi düzenlenen Köyceğiz Ege Yolcu 1.Motosiklet Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

29.08.2012 11:24

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bu yıl birincisi düzenlenen Köyceğiz Ege Yolcu 1. Motosiklet Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Festivalin ilk günü olan Köyceğiz Delta Plajı karşısında bulunan Günlüklük mesire alanına giriş yapan motorcular kayıtlarını yaptırıp, çadırlarını kurdu. Kamp alanında motosiklet aksesuarları yanı sıra ahşap heykel ve oyma sanatçıları da el sanatları üretimi olan eserlerini sergilediler. Akşam programında motorcular Köyceğiz Gölü'nde ay ışığında tekne gezintisi yaptılar. Köyceğiz ve yöresinin tanıtımını konu alan barkovizyon sunumunun ardından karaoke müzik eşliğinde katılımcılar şarkılar söyledi.

Festival sonunda Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, 1. Motosiklet Festivalinin, beklentilerinin üzerinde bir katılım ile gerçekleştiğini belirterek, "Festivaller, etkinlikler bir yörenin tanıtımı ve o belde esnafının ekonomik kazanımı; aynı zamanda halkın kültürel aktivitelerden mahrum bırakılmaması için yapılır. Biz bu güne kadar yapmış olduğumuz plaj hentbolu, film festivali, briç turnuvaları gibi etkinliklerle de bu amaç için çalıştık. Türkiye'nin değişik illerinden Köyceğiz'e gelen motorcular, ilçe esnafımızın yüzünü güldürdü. Restoran, otel, pansiyon sahiplerinden hediyelik eşya satan küçük işletmecilere kadar birçok esnafımızın, içinde bulunduğumuz kriz döneminde bir nebze de olsa yüzü güldü. Gelen iki yüzün üzerindeki motorcu da etkinlikten son derece mutlu olduğunu gördük. Yapmış olduğumuz 7. Altın Aslan Film Festivali ile bütünleştirdiğimiz motosiklet festivali bizler için farklı bir anlam taşıdı. Gelecek yıl da bunu tekrarlayacağız" dedi.

Festivalin ikinci gününde motorcular Köyceğiz Ekincik Plajı, Sultaniye Kaplıcaları, Toparlar Şelalesi ve Yuvarlak Çayı gibi yerleri gezdikten sonra akşam Grup Kod Rock Konseri ile eğlendiler. Festivalin son gününde ise, Köyceğiz Gölünden İztuzu Plajına ve Kaunos harabelerine tekne turu gezisine katılan motorcular, akşam yemeğinde bir araya geldiler. Motosiklet Festivali final gecesi, Altın Aslan Film Festivali birleşince Anadolu Rock Müziği önderlerinden efsane Moğollar grubunun muhteşem konserinde Cahit Berkay'ın film müziklerini sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit ve Halit Akçatepe de ilgiyle izleyerek dinlediler. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Motosiklet Festivali Renkli Görüntülere Sahne Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement