Müftü Hüseyin Hazırlar: Stk'larla El Ele Vererek Bir Çok Hayırlı Hizmeti Birlikte Yapacağız - Son Dakika
Yerel

Müftü Hüseyin Hazırlar: Stk'larla El Ele Vererek Bir Çok Hayırlı Hizmeti Birlikte Yapacağız

Müftü Hüseyin Hazırlar: Stk\'larla El Ele Vererek Bir Çok Hayırlı Hizmeti Birlikte Yapacağız

Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi ’Ramazan Buluşmaları’ kapsamında, Sivil Toplum Kuruluşları’nın (STK) başkan ve yöneticileri ile Kur’an Kursu öğrencilerine iftar yemeği verdi.

09.06.2017 00:15

Türkiye Diyanet Vakfı Kütahya Şubesi 'Ramazan Buluşmaları' kapsamında, Sivil Toplum Kuruluşları'nın (STK) başkan ve yöneticileri ile Kur'an Kursu öğrencilerine iftar yemeği verdi.

Kütahya İl Özel İdaresi Sosyal Tesislerindeki iftara, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İl Müftü Yardımcıları Veysel Kükrek ve Mehmet Arslaner, STK'ların başkan ve yöneticileri ile müftülük personeli ve hafızlık eğitimi alan yatılı kız kurslarının öğrencileri katıldı.

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Diyanet Vakfının müftülük sitesinde her gün 400 kişiye iftar yemeği verdiğini dile getirdi. Hazırlar, "Ramazan bize bir birimizi hatırlatıyor. Ramazan bize sofralarımızı paylaşmayı hatırlatıyor. Ramazan tüm güzellikleriyle geldi. Bize bir ramazanı daha lütfeden Rabbimizi hamd ediyoruz. İlimizdeki STK'ların bir biriyle dayanışma içinde oldukları görmek bizleri sevindiriyor. STK'larla hep birlikte el ele vererek hayırlı hizmetlere imza atacağız. Bilindiği gibi, müftülük sitesinin her gün 400 kişiye iftar yemeği veriyoruz. Bu yıl ilk defa camilerin avlusunda iftar programları gerçekleştiriyoruz. Bunu 10 farklı yerde gerçekleştiriyoruz" dedi.

Müftü Hüseyin Hazırlar, iftar programına katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti.

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ekrem Keleş, İslam dünyasının son zamanlarda zorlu bir süreçten geçtiğini belirterek, " Gerek azınlık halinde Avrupa'da Amerika'da veya başka ülkelerde yaşayan Müslümanlar, gerekse İslam dünyası en zorlu süreçlerin birinden geçmekte. Bu zor süreçte Cenabı hak milletimize hayır elini mazlum coğrafyalarına uzatmayı nasip etti. Nasip olmayabilirdi ama Allah bu millete bunu nasip etti. Bu mazlumların duası hürmetine Allah'a hamdolsun, bunca kuşatılmışlığa, üzerimize gelmelere rağmen milletimiz dimdik ayakta. Sizler burada sergilediğiniz bu tablo ile uhuvveti İslamiyetin en güzel numunesini ortaya koymuş vaziyettesiniz" diye konuştu. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Müftü Hüseyin Hazırlar: Stk'larla El Ele Vererek Bir Çok Hayırlı Hizmeti Birlikte Yapacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement