Muğla'da Mantar Festivali Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Muğla'da Mantar Festivali Düzenlenecek

Muğla\'da Mantar Festivali Düzenlenecek

Fethiye ilçesinde düzenlenecek festivalde vatandaşlar, zehirli mantarlar konusunda uyarılacak MSKÜ Rektör Yardımcısı Işıloğlu: "Yapılacak mantar avı etkinlikleri ile başta kuzugöbeği türleri olmak üzere, yörenin yenen mantarları ve zehirli mantarları uzmanlar tarafından tanıtılacak"

17.04.2014 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Işıloğlu, Fethiye'nin Yeşilüzümlü Mahallesi'nde 6. Kuzugöbeği Mantar Festivali'ni düzenleyeceklerini bildirdi.

Işıloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mantar Araştırma Merkezi olarak Türkiye'de çok sayıda mantarı tespit ettiklerini ve literatüre girmesini sağladıklarını söyledi. Işıloğlu, Yeşilüzümlü'de yükseklerde yetişen kuzugöbeği mantarının önemli türlerden biri olduğunu dile getirdi.

Festivalin 3 gün süreceğini belirten Işıloğlu, yerel değerlere sahip çıkarak korumak ve sürdürülmesini sağlamayı amaçladıklarını anlattı.

Işıloğlu, şöyle konuştu:

"Yapılacak mantar avı etkinlikleri ile başta kuzugöbeği türleri olmak üzere yörenin yenebilen ve zehirli mantarları, uzmanlar tarafından tanıtılacak. 4 saat sürecek mantar avcılığının ardından grubun bulduğu kuzugöbekleri ve diğer mantar türleri festival alanında sergilenecek. Mantar uzmanlarımız, sergilenen mantarlar hakkında bilgi verecek."

Işıloğlu, 25-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalde pek çok sosyal ve kültürel etkinlik de yapılacağını anlatarak, şunları kaydetti:

"25 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek panelde önemli biyolojik zenginliklerimizden kuzugöbeği türlerinin korunması, mantarların tıbbi önemi ve diğer yöresel ürünler hakkında bilgiler sunulacak. Festival ile yok olmaya yüz tutmuş değerler gelenlere tanıtılarak bölge ekonomisine de destek verilecek. Halk oyunu gösterisinin sunulacağı festivalde, mantardan yapılan yemekler ikram edilecek." - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla'da Mantar Festivali Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement