Seydikemer ilçesinde bir bölümünün çökmesi nedeniyle trafiğe kapatıldıktan sonra moloz doldurularak kullanılmaya başlanan Korubükü Köprüsü, yeniden trafiğe kapatıldı.
Köprünün yeniden kullanılmaya başlandığına ilişkin haberler çıkması üzerine Seydikemer Belediyesi, iki tarafına güvenlik şeridi çektiği köprünün girişini de kaya parçalarıyla kapattı.
İlçede cip safari turuna katılan araçların çamur banyosu aktivitesine giderken kullandıkları köprünün araç trafiğine kapatılması nedeniyle turistler, yürüyerek geçti.
Bu arada Korubükü Köprüsü'nün kullanılmaması durumunda nehrin diğer yanına ulaşım, yaklaşık 10 kilometre ileriden başka bir köprüden sağlanabiliyor.
Seydikemer Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turhan, AA muhabirine, Antalya ve Muğla Büyükşehir belediyelerinin köprünün yeniden yapılması için proje hazırladıklarını bildirdi.
Bu aşamada vatandaşlarca kullanılmaya başlanan köprünün tehlikeye neden olduğunu vurgulayan Turhan, Seydikemer Kaymakamlığının talimatı doğrultusunda köprüyü trafiğe kapattıklarını kaydetti.
Turhan, Belediye Başkanı Yakup Otgöz'ün köprü projesinin hızlandırılması için Antalya Büyükşehir Belediyesi ile görüşeceğini ifade etti.
Korubükü Mahallesi Muhtarı Hakkı Kılınç, gazetecilere yaptığı açıklamada, köprünün geçen Ocak ayında meydana gelen selde zarar gördüğünü söyledi.
Selde köprünün altındaki koruma duvarının yıkılması sonucu ayakların bir bölümünün çöktüğünü anlatan Kılınç, bir süre trafiğe kapalı kaldıktan sonra molozlarla doldurarak yeniden kullanmaya başladıklarını kaydetti.
Kılınç, mahalle sakinlerinin çoğunun çiftçilikle uğraştığını, ürünlerini de köprüyü kullanarak pazara götürdüklerini ifade etti.
Köprünün yapımı için ilgililerle görüşüldüğünü belirten Kılınç, "Mahalle sakinleri olarak köprünün bir an önce yapılmasını istiyoruz. Köprü tehlike yaşanmaması için belediye yetkilileri tarafından trafiğe kapatıldı" dedi.
Cip safari turu rehberi Serkan Güngörmez ise diğer tarafta kalan çamur banyosu alanına köprü kapatıldığı için turistleri yürüyerek geçirdiklerini söyledi.
Turistlere durumu anlatmakta güçlük çektiklerini dile getiren Güngörmez, "Cip safari turu kapsamında günde yaklaşık 500 kişi çamur banyosuna geliyor. Misafirlerimizi birkaç yüz metre yürütmek turizm adına hoş bir durum değil. Yetkililerden köprünün bir an önce yapılmasını istiyoruz"
Son Dakika › Yerel › Muğla'da Zarar Gören Köprünün Kullanılması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?