Muğla İl Genel Meclisi Fransa Gezisini İptal Etti - Son Dakika
Yerel

Muğla İl Genel Meclisi Fransa Gezisini İptal Etti

Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Fransa Ulusal Meclisi'nin aldığı kararı kınamak için Fransa'ya yapılacak inceleme gezisini iptal ettiklerini söyledi.

03.01.2012 16:20

Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Fransa Ulusal Meclisi'nin aldığı kararı kınamak için Fransa'ya yapılacak inceleme gezisini iptal ettiklerini söyledi.

Gürpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İl Genel Meclisinin Fransa Ulusal Meclisi'nin aldığı kararı protesto etmek amacıyla Tarım, Orman ve Hayvancılık Komisyonu'nun 2011 yılında aldığı, Fransa'ya yapılacak inceleme gezisi kararını iptal ettiğini belirtti.

İptal kararının Türk halkının Fransa'nın son aldığı karara gösterdiği tepki ve duyarlılık sonucu olarak gerçekleştiğini ifade eden Gürpınar, şöyle konuştu:

"Bu karar mecliste gurubu bulanan 3 grup başkan vekillinin ortaklaşa verdiği önergeyle alının bir karar. Birici Dünya Savaşı içinde gerçekleşen ve yurdumuzun dört bir yanından saldırıya uğradığı zamanda Ermeni çetelerinin işlediği cinayetler nedeniyle alınan bazı önlemleri ve karşılıklı yaşanan acıları istismar eden her ulusal meclisi, her parlamentoyu protesto ediyoruz. Çünkü ulusal meclislerin görevi tarihi yazmak, geçmişi yargılamak değildir. Ulusal meclislerin görevi eşitlik, özgürlük ve mutlu bir yaşam için hem kendi uluslarının hemde dünya uluslarının yaşamı için geleceği aydınlatmak ve şekillendirmektir."

Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Gürpınar, Türkiye'ye karşı alınan kararın günlük politikaların sonucu olduğunu, hakkaniyetle hiç bir ilgisi olmadığını da sözlerine ekledi.

- MUĞLA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Muğla İl Genel Meclisi Fransa Gezisini İptal Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement