Muğla İl Özel İdare'ye Yeni Bina - Son Dakika
Yerel

Muğla İl Özel İdare'ye Yeni Bina

Muğla İl Özel İdare\'ye Yeni Bina

Muğla'da dört ayrı binada hizmet veren İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi, önümüzdeki yıldan itibaren yeni binalarına kavuşacak.

09.01.2012 14:39

Muğla'da dört ayrı binada hizmet veren İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi, önümüzdeki yıldan itibaren yeni binalarına kavuşacak.

Köy Hizmetleri eski hizmet binasının bulunduğu 16 bin 250 metrekarelik alana inşa edilecek İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi binalarının mayıs ayında ihalesi yapılacak. Bir yıl içerisinde bitirilmesi planlanan binaların Muğla'nın mimarisine uygun olarak yapılacağı bildirildi.

Muğla Valisi Fatih Şahin, 75. Yıl toplantı salonunda düzlendiği basın toplantısında Vali Yardımcısı Salih Gürhan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabahattin Avcı da hazır bulundu. Vali Şahin, İl Özel İdare Kurumu'nun dağınık çalıştığını ve mevcut binalarının yetersiz olduğunu söyledi. Toplam 16 bin 250 metrekarelik alana 4 bin 500 metrekarelik İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi binası yapmak için çalışma yaptıklarını belirten Vali Şahin, "Mayıs ayında ihalesini yapacağız. Bir yıl sonra Muğla'nın ruhuna yakışır mimari özellikte İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi binamıza kavuşmuş olacağız. İki bina olacak. İl Genel Meclisi binası Bin 250 metrekarelik, Özel İdare Binasında 3 bin 250 metrekarelik bir alana sahip olacak. Toplam 4 bin 500 metrekarelik bir alan öngörüyoruz. Bu binalarda meclisin toplantı salonları, meclis başkanı ve grup başkanlarının odaları ve her meclis üyemizin ayrı bir odası olacak. Personel için restaurant, değişik amaçlı salon, özel idaremizin tüm birimlerinin yer aldığı çalışma ortamları olacak" dedi.

Şahin, maliyeti noktasında çalışmaların devam ettiğini, ihalenin yapılmasının ardından rakamların ortaya çıkacağını kaydederek, "Kaynak sıkıntımız yok. Duruma göre İller Bankası'ndan kredi temin de edebiliriz. Kamu kurumların tertipli çalışma alanlarına sahip olmasını istiyoruz. Hali hazırdaki Özel İdare binası çok yetersiz. Şehrin ruhuna, siluetine ve mimarisine uygun bu tür mekanlar kamu hizmetini çok güzel nezih ortamlarda vermeyi planlıyoruz. Benim şahsi fikrim, yeni bina yapıldıktan sonra merkezdeki binanın yıkılıp, yeşil alan haline getirilmesidir. Muğla'nın avantajına olur diye düşünüyorum" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muğla İl Özel İdare'ye Yeni Bina - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement