Muhtarlara "Tarım Bilgi Sitemi" Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Muhtarlara "Tarım Bilgi Sitemi" Anlatıldı

Muhtarlara "Tarım Bilgi Sitemi" Anlatıldı

Samsun Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından "Tarım Bilgi Sistemi" hakkında köy muhtarları bilgilendirildi.

12.12.2013 11:45  Güncelleme: 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Bafra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından "Tarım Bilgi Sistemi" hakkında köy muhtarları bilgilendirildi.

Ziraat Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü mühendisi Ramazan Tatar tarafından 2014 yılı itibari ile uygulamaya konulacak olan Tarım Bilgi Sistemi hakkında muhtarlara bilgi aktarıldı. Tatar, "Yeni sistemde tarım bakanlığının tüm verileri bu sistem üzerinden aktarılacaktır. Bakanlığımıza yapılmakta olan bitkisel üretim ve hayvansal üretim desteklemeleri yeni sistemde tek çatı altında toplanacak. Yeni sistemle tapu, nüfus ve vergi dairesi kayıtlarına ulaşılabilecektir. Bu sisteme geçtiğimiz yıllarda uygulanan çiftçi kayıt sisteminde yer alan bilgilere ilave olarak ürünlerin ekiliş tarihleri ve ürün çeşidi bilgilerine de ihtiyaç duyulacaktır. Yeni sistem de 1. ürün yetiştirme periyotu içinde 2. ürün ekilişi kabul edilecektir. Çiftçilerimizin yeni sistemde müdürlüğümüzden almış oldukları dosyaları eksiksiz ve tam olarak doldurmaları gerekmektedir" dedi.

2014 yılı üretim dönemi için sertifikalı tohum kullanan ve desteklemeden yaralanmak isteyen çiftçilerin 31 Aralık 2013 tarihine kadar dosya işlemlerini tamamlamaları ve tohumluk faturalarını ilçe müdürlüğüne teslim etmeleri istendi.

2014 yılı üretim sezonu itibarı ile uygulamaya başlanacak olan Tarım Bilgi Sistemi ile ilgili çalışmaların devam edeceği bildirildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtarlara 'Tarım Bilgi Sitemi' Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement