Murat Dağı Muhteşem Doğasıyla Ziyaretçilerini Kendine Hayran Bırakıyor - Son Dakika
Yerel

Murat Dağı Muhteşem Doğasıyla Ziyaretçilerini Kendine Hayran Bırakıyor

Murat Dağı muhteşem doğasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor Gediz Murat Dağı, kışın verdiği Termal Kayak Merkezi hizmetinin yanında, sonbaharda muhteşem doğası ve hayvancılığa yaptığı büyük katkı ile dikkat çekiyorKÜTAHYA - Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Murat Dağı, kışın verdiği...

20.10.2018 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Murat Dağı muhteşem doğasıyla ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor

Gediz Murat Dağı, kışın verdiği Termal Kayak Merkezi hizmetinin yanında, sonbaharda muhteşem doğası ve hayvancılığa yaptığı büyük katkı ile dikkat çekiyor

KÜTAHYA - Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Murat Dağı, kışın verdiği Termal Kayak Merkezi hizmetinin yanında, sonbaharda muhteşem doğası ve hayvancılığa yaptığı büyük katkı ile dikkat çekiyor.

Asırlık çınarların kenarından akan Gediz Irmağını, doğa turizmi, ve fotoğraf sanatçıları sık sık ziyaret ediyor. Yeşilin her türlü rengini içinde barındıran Murat dağı sonbaharda bir başka güzel.

Bölgede hayvancılık ve arıcılık, en çok yapılan meslekler arasında. Murat Dağı'nda 20 yıldır küçükbaş hayvancılık yaptığını belirten Mehmet Söyler, "Murat dağında yaşıyoruz. Murat Dağı bize bakıyor, biz de Murat dağına bakıyoruz. Otundan, suyundan faydalanıyoruz. Kurbanlıkları bu dağlarda besler zamanı gelince satarız. Buralarda yetişen hayvanların eti çok lezzetli olur" dedi.

Bölgede, Çukurören Mevkiinde bulunan tonlarca çöp, Murat Dağı'nı ziyaret eden doğaseverler tarafından büyük tepki çekiyor.

Murat Dağı Muhteşem Doğasıyla Ziyaretçilerini Kendine Hayran Bırakıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Murat Dağı Muhteşem Doğasıyla Ziyaretçilerini Kendine Hayran Bırakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement