Muş Şeker Fabrikası'nda Afet Semineri - Son Dakika
Yerel

Muş Şeker Fabrikası'nda Afet Semineri

Muş Şeker Fabrikası\'nda Afet Semineri

Muş Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından Şeker Fabrikası çalışanlarına yönelik doğal afet, yangın ve ilk yardım semineri verildi.

10.09.2014 14:07

Muş Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü tarafından Şeker Fabrikası çalışanlarına yönelik doğal afet, yangın ve ilk yardım semineri verildi.

AFAD Müdürlüğü tarafından daha önce çeşitli kamu kurumlarında ve eğitim kurumlarında verdiği 'Afete Hazır Türkiye Eğitim Seferberliği' kapsamında Şeker Fabrikası Sivil Savunma Müdürlüğü'nün talebi üzerine fabrikada seminer düzenledi. Fabrikanın yemekhanesinde düzenlenen seminerde Şeker Fabrikası Sivil Savunma Müdürü Behçet Armağan, AFAD Eğitici Eğitmeni Ayhan Çelik, Sivil Savunma Şube Müdürü Ramazan Aktaş ve yardımcı personel Ramazan Aydın tarafından çalışanlara afet anında yapılması gerekenler, ilk yardım konularında bilgi verildi.

Seminer öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Şeker Fabrikası Sivil Savunma Müdürü Behçet Armağan, bu tür seminerleri çok önemsediklerini söyledi. Personellere afet ve ilk yarım konularında seminer verileceğini ifade eden Behçet Armağan; "Personellerimiz bu tür seminerler sayesinde hem afet hem de ilk yardım konularında eğitim alacaklardır. Bu seminerle çalışanlarımız hem doğal afetler, hem de yangın konusunda yapmaları gerekenleri öğrenecekler. Ayrıca uzman ekip tarafından da ilk yardım eğitimi verilecek. Seminerin verimli geçmesini umuyorum" dedi.

Daha sonra fabrika çalışanlarına doğal afetlerle ilgili bilgi veren Ayhan Çelik, doğal tehlikelerin ülkemizin bir gerçeği olduğu bilinci ile önceden hazırlanarak afet ve acil durumlarda bilinçli, eğitimli ve planlı hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Çelik; "Herhangi bir tehlikenin yol açtığı kötü etkiler ile baş etmeye yerel imkanların yetmediği durumlar afet olarak tanımlanmaktadır. Ülkemiz başta deprem olmak üzere sel, heyelan, çığ gibi doğal tehlikelerle karşı karşıyadır. Öte yandan günümüzde sadece doğal tehlike kaynakları değil, teknolojik ve insan kaynaklı tehlikeler de ekonomik yapı, çevre, insan hayatı ve mal-mülk açısından çok geniş boyutta zararlara yol açabilmektedir. Tehlikelerden uzakta yaşamak, kendimiz ve sevdiklerimize güvenli yaşam çevreleri oluşturmak için afetler yaşanmadan önce farklı tehlikelere karşı önlem alarak hazırlanmamız gerekir" dedi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muş Şeker Fabrikası'nda Afet Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement