Musiad Bursa Şubesi Başkanı Çepni Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Musiad Bursa Şubesi Başkanı Çepni Açıklaması

13.06.2012 16:00

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, "Kentsel dönüşüm projelerinde yerel firmalarla çalışılmalı ki, şehir ekonomisi canlansın" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, "Kentsel dönüşüm projelerinde yerel firmalarla çalışılmalı ki, şehir ekonomisi canlansın" dedi.

Kaplıkaya Cazibe Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Çepni ve beraberindeki heyete, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin tarafından kentsel dönüşüm brifingi verildi.

Kentsel dönüşümün önemli bir kavram olduğunu belirten ve kentsel dönüşüm projelerinde şehrin tüm dinamiklerini aktif rol almaya davet eden Çepni, Bursa'da çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu bölgelerde tek çıkar yolun kentsel dönüşümden geçtiğini bildirdi.

Çepni, Bursa'daki kentsel dönüşümde tarihi dokunun zarar görmemesi gerektiğini belirterek, "İlgililerin bu konuyu göz ardı etmemesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm projelerinde yerel firmalarla çalışmalı ki, şehir ekonomisi canlansın" diye konuştu.

Yeni yapılaşmalarda konut sahiplerinin ilk olarak güvenliği ön planda tutması gerektiğine dikkati çeken Çepni, şöyle devam etti:

"Bilinçli hareket edilmelidir. Ev sahipleri, kentsel dönüşümü yapacak müteahhitlerle anlaşmalı, gerekliyse üzerine katkı bile sağlamalıdır. Yine kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirecek müteahhitlerin yerelde faaliyet gösteren firmalar olması şehre katkı sağlayacaktır. Böylece inşaat sektörü gelişir, Bursa ekonomisi kazanır."

Keskin ise 50 bin konutluk projenin ayakları yere bastığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ankara yolunun altındaki Yavuzselim, Arabayatağı ve Şirinevler dahil bu bölgedeki 7 mahalleyi yıkıp yeniden inşa edeceğiz. İnsanlarımızın ceplerinden para çıkmaksızın, deprem güvenceli ve çok daha modern bir şehir yapacağız. Sosyal donatı alanları yüzde 50 oranla olacak. Ovayı korumak adına yıkılacak bu mahallelerdeki insanları, yeni yapacağımız bu mahallelere taşıyacağız."

Muhabir : Umut Özgan

Yayıncı : Zafer Akpınar - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Musiad Bursa Şubesi Başkanı Çepni Açıklaması - Son Dakika


Advertisement