Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri Programı Açıklandı - Son Dakika
Yerel

Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri Programı Açıklandı

Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri Programı Açıklandı

53.Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri ile bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali Programı düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı.

19.06.2012 18:45

53. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri ile bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali Programı düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Bu yıl temsili Nasreddin Hocalık görevini ünlü tiyatro sanatçısı Deniz Oral yapacak.

Nasreddin Hoca'nın anısına 5-10 Temmuz tarihleri arasında Akşehir Belediyesi ile Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği tarafından düzenlenen Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nin Programı basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Bu yıl 53.'ncisi düzenlenecek olan Anma ve Mizah Günleri'nde Temsili Nasreddin Hocalık Görevini ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Deniz Oral'ın yapacağı belirtildi. Ayrıca Akşehir Belediyesi bu yıl ilk kez tadı ve aromasıyla farklı bir yer edinen Akşehir kirazını daha iyi tanıtmak, kiraz yetiştiricilerini teşvik etmek ve Akşehir'in turizm potansiyelini artırmak için 'Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali' düzenledi. 1-4 Temmuz 2012 tarihleri arasında yapılacak festivalle ilgili konuşan Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yahya Yıldız, Akşehir Kirazı Kültür ve Sanat Festivali'ni çok renkli etkinliklerle İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün katkılarıyla birlikte yapacaklarını belirtti. Yıldız "Akşehir Kirazı adına düzenleyeceğimiz festivalde kirazdan yapılmış lokum, pasta çikolata, helva gibi ürünlerin tanıtımının yanında, kiraz yarışması da yapılacak. Ayrıca, futnet turnuvası Akşehir Kirazı Kupası, bisiklet yarışması gibi sportif etkinliklerin yanı sıra, tescillenmiş Akşehir Kirazı'nın bilimsel olarak değerlendirilmesine yönelik KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu'nun katılımlarıyla bir konferans gerçekleştirilecek. Birbirinden popüler sanatçıların da sahne alacağı festivalde, Coşkun Sabah, Muazzez Ersoy, Aşkın Nur Yengi, Sinan Akçıl ve Özlem Tekin, Akşehir halkına keyifli saatler yaşatacaklar. 4 Temmuz'da yapılması planlanan Özlem Tekin Konseri, Kandil olması nedeniyle, 11 Temmuz tarihinde yapılacak" diye konuştu.

TEMSİLİ NASREDDİN HOCA DENİZ ORAL

Akşehir Nasreddin Hoca ve Turizm Derneği Başkanı Ahmet Güvendik ise, 5-10 Temmuz 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek, 53. Uluslararası Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'nin programını açıkladı. Dolu dolu ve Nasreddin Hoca'ya yakışır etkinlikler yapılacağını ifade eden Güvendik, "Adının anılmasıyla birlikte; yüzümüzde hafif bir tebessüm oluşturan Nasreddin Hoca'mızın sevgi, barış, kardeşlik dolu mesajlarını tüm dünyaya duyurmak, bu mesajları yaymak için, 5-10 Temmuz tarihlerinde 53. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri'ni düzenleyeceğiz. Bu tarihler arasında binlerce konuk Akşehir'e akın edecek. Bu yıl Anma ve Mizah Günleri'nin Temsili Nasreddin Hoca'sı Deniz Oral, resmi törenin sunucusu ise ünlü TRT Spikeri Güler Kazmacı olacak. Çocuklara yönelik birçok eğitici tiyatro etkinliklerinin de yer aldığı Anma ve Mizah Günleri'nde Nasreddin Hoca konusunda araştırma yapmış bilim adamlarının konferanslarının yanı sıra; Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu her akşam ortaoyunu, meddah, karagöz gibi geleneksel Türk Tiyatrosu'nun örnekleriyle izleyiciyle buluşacak. Komedyen Yavuz Seçkin ise Stand Up Gösterisi ve söyleşisiyle bizlerle birlikte olacak" dedi.

Gülmece'nin Oskarları olarak nitelendirilen Altın Eşek Gülmece Ödüllerinin bu yıl Karikatür, Sinema, Tiyatro ve Mizah Fotoğrafları dallarında verileceği kaydedildi. Karikatür alanında; Bulgar Karikatürist 'Ivailo Tsvetkov', Sinema alanında 'Atilla Taşdikenler'in' filmine, Tiyatro alanında, 'Bu Para Başka Para' adlı tiyatro oyununa, Fotoğraf alanında ise; 'Mustafa Özgün Akıncılar'a' verilecek. Her yıl ünlü bir siyasetçiye, bilim adamına verilmesi planlanan Altın Kavuk Ödülü, bu yıl Dışİşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na verileceği belirtildi.

ETKİNLİKLERDE JAPON SANATÇI KONUK OLACAK

Karikatürcüler Derneği'nin karikatür portre çizimi, atölye çalışması gibi etkinlikleri bu yıl da program kapsamında yer alacağını açıklayan Güvendik, "Anma ve Mizah Günleri programımızda bir de Japon konuğumuz olacak. Japon Sanatçı Sizzle Othaka, Türkçe ve Japonca Halk Türkülerini kendi tarzında yorumladığı bir konserle aramızda olacak. Sanata Saygı Derneği, Resim, Ebru, Minyatür alanlarında atölye çalışmalarıyla Anma ve Mizah Günleri'ne katkıda bulunacak. 5-10 Temmuz tarihlerinde Akşehir'de buluşmak üzere sizleri, 53.Uluslararası Anma ve Mizah Günleri'ne davet ediyoruz" dedi.

Güvendik, basın toplantısının sonunda son günlerde Akşehir Kamuoyu arasında konuşulan bir dedikoduya da açıklık getirdi. Güvendik 'Halk arasında sürekli aktarılan bir söylenti var, Nasreddin Hoca Festivali'nin bir başka ilçe tarafından tescilinin alındığı ve Akşehir'de yapılmayacağı söylentisi pek çok yerde gündeme geliyor. Böyle bir şey kesinlikle yoktur. Böyle saçma ve uydurma şeylerin kimler tarafından uydurulduğunu ve her yıl Anma ve Mizah günlerine birkaç hafta kala bu tür şeylerin gündeme getirildiğini biliyoruz. Bunları kim çıkarıyorsa çok yanlış düşünüyor ve yapıyorlar. Böyle bir şey kesinlikle asılsızdır" şeklinde konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nasreddin Hoca Anma ve Mizah Günleri Programı Açıklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement