Naylon Poşet İçerisinde Tarihi Eser Kaçakçılığı - Son Dakika
Yerel

Naylon Poşet İçerisinde Tarihi Eser Kaçakçılığı

Naylon Poşet İçerisinde Tarihi Eser Kaçakçılığı

Uşak’ta GBT kontrolünde şüpheli bir şahıs elindeki poşette taşıdığı tarihi eserlerle yakalanarak gözaltına alındı.

11.06.2014 13:49

Uşak'ta GBT kontrolünde şüpheli bir şahıs elindeki poşette taşıdığı tarihi eserlerle yakalanarak gözaltına alındı.

Uşak Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün dün gece ortak yürüttüğü çalışmalar neticesinde, Kurtuluş Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde durumundan şüphelenilen M.K. (21) isimli şahıs durdurularak kimlik kontrolü yapıldı. GBT sorgulamasında basit yaralama suçundan arandığı anlaşılan şüpheli şahsın elinde taşıdığı poşet içerisinde tarihi eserlerin olduğu parçalar çıktı. Tarihi eser olan eşyalar usulüne uygun olarak polis tarafından muhafaza altına alındı. Uşak Müze Müdürlüğü görevlilerinin yapmış olduğu ön incelemede bahse konu objelerin Tunç Devri'nden kalma değerli tarihi eserlerin olduğu tespit edildi.

Olayda yakalanan şahıs ile ilgili "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanununa" muhalefet suçundan gerekli adli tahkikat başlatılarak gözaltına alındı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Naylon Poşet İçerisinde Tarihi Eser Kaçakçılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement