Necmettin Nursaçan, Aydınlılarla Buluştu - Son Dakika
Yerel

Necmettin Nursaçan, Aydınlılarla Buluştu

Necmettin Nursaçan, Aydınlılarla Buluştu

Aydınlılarla buluşan, Diyanet İşleri emekli Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Nursaçan'ı dinlemek isteyenler salona sığmadı.

24.04.2013 10:47  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Müftülüğü'nün davetiyle Aydınlılarla buluşan Diyanet İşleri emekli Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Nursaçan'ı dinlemek isteyenler salona sığmadı.

Aydın İl Müftülüğü tarafından organize edilen Aydın Kutlu Doğum Haftası etkinleri, Diyanet İşleri emekli Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Necmettin Nursaçan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansla sona erdi. Necmettin Nursaçan Hoca'yı dinlemek isteyenler salona sığmayınca, birçok davetli konferansı ayakta dinledi. Aydın Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansa Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Müftü Yardımcısı Salik Akcan, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçe müftüleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Konferans Yeni Cami İmam-Hatibi Abdullah Ari'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Kutlu Doğum konulu sinevizyon gösterisinin izlenmesiyle devam etti.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, programa katılanlara teşekkür etti. Aydın genelinde gerçekleşen Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler veren Müftü Kocaoğul, konuşmasında Peygamber sevgisinden bahsetti.

Diyanet İşleri emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan da, büyük bir ilgiyle dinlenen konferansına katılımcıları ve protokolü selamlayarak başladı. Anlattıklarıyla davetlileri Medine dönemine götüren Nursaçan, misallerle İslam'ın güzelliğini anlattı. Ahiret, şehitlik ve tarihten güzel kesitler sunduktan sonra yurtdışındaki hatıralarından bahsederek salondakileri coşturan Nursaçan, daha sonra Kutlu Doğum'un ana teması olan insan onuruna değindi. Nursaçan, konuşmasını katılımcıları selamlayarak ve dua ile bitirdi.

Program sonunda Diyanet İşleri emekli Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan'a Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım tarafından çiçek takdim edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Necmettin Nursaçan, Aydınlılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement