Nevşehir'de 56 Bin 350 Öğrenci Karnelerini Aldı - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de 56 Bin 350 Öğrenci Karnelerini Aldı

Nevşehir\'de 56 Bin 350 Öğrenci Karnelerini Aldı

Nevşehir'de 159 İlköğretim okulu, 48 lise ve 13 anaokulunda öğrenim gören 56 bin 350 öğrenci karnelerini alarak 2011-2012 eğitim öğretim dönemini tamamladı.

08.06.2012 12:15

Nevşehir'de 159 İlköğretim okulu, 48 lise ve 13 anaokulunda öğrenim gören 56 bin 350 öğrenci karnelerini alarak 2011-2012 eğitim öğretim dönemini tamamladı. Tatilde öğrencilere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, velilerden ise çocuklarına her şartta destek olmalarını istedi.

2011-2012 eğitim öğretim döneminin sona ermesi nedeniyle gerçekleştirilen karne töreni Atatürk İlköğretim Okulu'nda yapıldı. Törene Nevşehir Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran, Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, eğitim öğretimde ve sağlıkta çok önemli problemler yaşamadan, pek çok başarılara ulaşarak bir yılı tamamlamanın tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çocukların önlerinde uzun bir tatil dönemi olduğunu ifade eden Büyükfırat, bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmenin, geleceğimiz olan çocukların yeteneklerinin değerlendirilmesi ve yaşantılarının şekillenmesi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.

Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde de bulunan Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat: "Bir eğitim öğretim yılı boyunca imkanlarınız ölçüsünde çalışarak dönemi tamamlıyorsunuz. Yakında hepiniz karnelerinizi alacaksınız. Başarı düzeyinde amacına ulaşanlar sevinecek, ulaşamadığını düşünenler ise üzülebilecektir. Her sonun mutlaka yeni bir başlangıcı vardır. Önemli olan bu başlangıçları en iyi şekilde değerlendirebilmektir. Başarılı olanlar bu tatili planlayarak dinlenmeli, yetenekleri ölçüsünde etkinlik, kurslar ve düzenli okuyarak boş zamanlarını desteklemelidirler. Başarılı olamadığını düşünen ya da karnesinde zayıf notu olanlar geçmiş dönemi değerlendirip yanlışlıklardan ders çıkararak yeni bir planlama ile bunun üstesinden gelmenin kuvvetini yaratmalıdır. Her iki durumda da tabi ki tatilde dinlenmeyi planlayacaksınız. Ancak tatil planlaması uzun süreli yatarak, tv, bilgisayar ve internet kafelerde vakit geçirerek yapılmamalı, yeteneklerinizi ortaya çıkaracak ya da geliştirecek etkinlikler, kurslar ve okuma çalışmalarıyla desteklenerek gerçekleştirilmelidir. Yerel yönetimlerimizin, tüm kurum ve kuruluşlarımızın yaz dönemi açtıkları kursları takip ederek uygun olanları ile devam etmelisiniz. Planlamalarınıza düzenli olarak kitap okumayı da mutlaka eklemelisiniz" dedi.

Tatil dönemlerinde plansızca yapılan vakit geçirmelerin, uzun süreli televizyon seyretmenin, bilgisayar ve internet kafelerde zaman öldürmenin öğrencilere hiçbir şey Kazandırmayacağını vurgulayan Büyükfırat, sınıf ve okulunda yeterince başarılı olanların bu başarılarını, yeteneklerini değerlendirip geliştirerek ve okumayı alışkanlık hale getirerek başarılarını sürdürmesi gerektiğini ifade etti.

Velilerden çocukları Türkiye'nin geleceği, toplumun en sağlam temelleri olduğunu unutmamalarını isteyen Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, velilere onların her zaman yanlarında olmaları tavsiyesinde bulundu. Büyükfırat: "Planlamalarında yönlendirici, yardımcı ve destekçi olalım. Belki bizim istediğimizi sağlayamamış olabilirler, tökezleyebilir, yere düşebilirler. Ama her zaman için ayakta kalmasını onlara öğretmemiz gerekir. Eksik yönlerini görerek onları köreltmeyelim, içine kapanık biri haline getirmeyelim. Onlara asla şiddet uygulamayalım. Şiddetin her türlüsü çocuklarımızı bizlerden, güzel ortamlardan, toplumdan uzaklaştırır. İstemediğimiz ortamlara sürükler. Herkesin aynı başarıyı sağlaması her zaman mümkün olmayabilir. Ancak çocuklarımızın var olan yeteneklerini geliştirmesi, önüne çıkabilecek fırsatları değerlendirmesinde büyük önem arz etmektedir. Bunun için yerel yönetimlerimizin, tüm kurum ve kuruluşlarımızın düzenledikleri etkinlikleri takip ederek uygun olanlarına yönlendirelim. Birlikte olduğumuz ortamlarda davranış ve yaşantılarımızla onlara örnek olalım. Unutmayalım, çocuklarımız bizleri örnek alır, bizim gibi davranır, bizim gibi yaşamak ister. Biz onlara iyi örnek olursak onlar istemediğimiz bir başkasını örnek almak durumunda kalmayacaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımız ileride kişilik ve yetenekleriyle toplumumuzda mutlaka yer alacaklardır. Onların kendisine, çevresine ve topluma yararlı olmaları için her konumda yanlarında olmalıyız. Bu nedenle tatil dönemlerini etkinlik, kurs ve okuma planlamalarıyla dinlenerek değerlendirmelerini sağlamamız büyük önem taşımakta, bizlere bu yönde büyük sorumluluklar düşmektedir" şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran'da, karnelerini alan öğrencileri tebrik ederek iyi bir tatil dönemi geçirmeleri dileğinde bulundu. Karaboran: "Mutlaka karneleri iyi olan öğrencilerimiz gibi zayıf notları bulunanlarda olacak. Bu konuda umutsuzlağa kapılmaya gerek yok. Herkes eksiklerini tespit ederek bu tatil döneminde bir yandan dinlenirken bir yandan da eksikliklerini gidermek için çalışmalı. Velilerimiz bu çocuklarımızın bizlerin geleceği olduğunu unutmaması lazım. Lütfen onların başarılarını karnelerindeki notlarla ölçmeyin. Onlara destek olun ve kişilikli, başarılı, ülkesini ve vatanını seven, sevgi dolu gençler yetiştirmek için gayret edin" dedi.

Konuşmaların ardından Atatürk İlköğretim Okulu'nda, sınıflarında dereceye giren öğrencilere karneleri ve başarı belgeleri Vali Yardımcısı İbrahim Süha Karaboran ve Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat tarafından verildi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de 56 Bin 350 Öğrenci Karnelerini Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement