Nevşehir'de Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

Nevşehir\'de Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

"Nevşehir'de Kadınlar El Ele" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

08.03.2013 16:28  Güncelleme: 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nevşehir'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın sivil toplum örgütleri tarafından

"Nevşehir'de Kadınlar El Ele" sloganıyla yürüyüş düzenlendi.

Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesinin öncülüğünde NEVKAD ve Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe Vali Abdurrahman Savaş, NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, bazı daire müdürleri ve siyasi partilerinin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda kadın katıldı.

Etkinlik çerçevesinde Borsa Kavşağı'ndan Nevşehir Hükümet Konağı önüne kadar yürüyen kadınlar, taşıdıkları pankartlarla ve sloganlarla çeşitli mesajlar verdi. Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak saygı duruşunda bulunan katılımcılar daha sonra hep birlikte İstiklal Marşı'nı okudu.

Burada yürüyüşü düzenlenen kadın örgütleri adına bir açıklama yapan Türk Kadınlar Birliği Nevşehir Şubesi, Yönetim Kurulu Üyesi M.Seza Yanağlıbaş, 8 Mart gününün dünden bugüne toplumsal hayatımızın, millet devlet yapımızın odağında yer alan, her şartta feragat ve fedakarlığını esirgemeyen, doğumdan ölüme kadar hayatın her alanında varlıklarını hissettiren emekçi kadınların günü olduğunu söyledi. Türkiye'de kadına yönelik şiddetin her geçen yıl arttığını gösteren istatistiklerin bulunduğunu ifade eden Yanağlıbaş: " Kadın başta silahlı şiddet olmak üzere her türlü ve en çok zarar gören kesimi oluşturmakta. Kadınlar eğitim seviyesi ve hayat standardı ne olursa olsun şiddete ve ayrımcılığa maruz kalabiliyor. Biz anlattık, seslendik, bazen haykırdık, bazen fısıldadık. Şimdide yürüyoruz ve Nevşehir Kadın Platformu olarak tüm kadınlarımızın günlerini kutluyoruz" dedi.

Yanağlıbaşın konuşmasının ardından Vali Abdurrahman Savaş, Nevşehir'deki tüm kadınlar adına kadın örgütlerinin temsilcilerine çiçek vererek günlerini kutladı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement