Nevşehir'de Göletlere 45 Bin Yavru Aynalı Sazan Bırakıldı - Son Dakika
Yerel

Nevşehir'de Göletlere 45 Bin Yavru Aynalı Sazan Bırakıldı

Nevşehir\'de Göletlere 45 Bin Yavru Aynalı Sazan Bırakıldı

Nevşehir'in Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerinde bulunan 3 ayrı gölete, 45 bin yavru aynalı sazan balığı bırakıldı.

18.07.2013 13:42  Güncelleme: 13:43

Nevşehir'in Gülşehir ve Hacıbektaş ilçelerinde bulunan 3 ayrı gölete, 45 bin yavru aynalı sazan balığı bırakıldı.

Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Gülşehir ilçesine bağlı Tuzköy beldesinde bulunan Tuzköy Göletine 15 bin, Bölükören Göletine 20 bin ve Hacıbektaş ilçesinde bulunan Karaburna Göletine 10 bin olmak üzere Akadeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü'nden temin edilen toplam 35 bin yavru aynalı sazan balığı bırakıldı.

Tuzköy beldesindeki Tuzköy Göletine 15 bin yavru aynalı sazan balığı bırakılması törenine Vali Mehmet Ceylan, Gülşehir Kaymakam Vekili Hakan Keskin, Garnizon Komutanı Jan. Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz'da katıldı.

Burada Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü teknik personeli ile birlikte gölete yavru balık bırakan Vali Ceylan, Türkiye'deki su ürünleri kaynaklarındaki, doğal türlerin ve ekolojik dengenin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması, amatör balıkçılığın teşvik edilmesi, çevre duyarlılığının arttırılması ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2001 yılından beri Balıklandırma Programının uygulandığını söyledi. Bu program çerçevesinde 2001 yılından bu yana Nevşehir'deki göletlere 300 bin aynalı sazan balığının bırakıldığını kaydeden Vali Ceylan, bu şekilde göl ve göletlerde iç su balıkları yönünden popülasyon artışının sağlanması, göletlerin su ürünleri potansiyeli açısından zenginleştirilmesi ve sportif amaçla balık avlanarak bölgeye ekonomik katkı sağlanmasının hedeflendiğini vurguladı. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nevşehir'de Göletlere 45 Bin Yavru Aynalı Sazan Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement