Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ali Garip - Son Dakika
Yerel

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ali Garip

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ali Garip

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Hükümet meydanında basın açıklaması yaptı.

10.03.2014 15:13

Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle Hükümet meydanında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında kadının önemine vurgu yapan Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Muhammed Ali Garip, Evlerimizi sıcak birer yuva haline getiren sevgi ve şefkatiyle insan yetiştirerek aileyi ayakta tutan evlerimize saadet veren kadınlarımız olduğunu söyledi.

Müdür garip, 'Kadın veya erkek olarak yaratılan insanoğlu cinsiyetini seçerek doğma hakkına sahip değil. Bu sebeple erkek veya kadın olarak doğmuş olmanın bir diğerine üstünlük hakkı vermeyeceği de gayet açıktır. Cemiyetin en önemli kurumu ailedir. Aileninde en önemli unsuru kadındı, annedir. Böyle baktığımızda kadınlarımızın eğitimi cemiyetteki yeri ve fonksiyonu çok önem kazanmaktadır. Tarih boyunca kadın ve erkeğin fiziki ve hissi farklılıklarından dolayı rol, vazife, temel görev ve sorumlulukları varlılık tarz etmiştir. Kadın annelik gibi kutsal bir görevi üstlenen ve bunun yanında hayatın her zorluğunu omuzlarında taşıyan fevkalade bir varlıktır. Evlerimizi sıcak birer yuva haline getiren sevgi ve şefkatiyle insan yetiştirerek aileyi ayakta tutan evlerimize saadet veren kadınlarımız işte onlardır.Bu cemiyeti inşa eden sevgi mimarları kadın yeryüzünde hürmete en çok layık olan müstesna varlıktır. Bu sebeple kadına saygısı olmayanın kendisine de saygısı yoktur. Cennet onların ayaklarının altındadır. Çocuklarımızın kişiliklerinin oluşmasında ve eğitiminde annenin önemi çok büyüktür. Kadınlarımız gelişiminin önündeki engeller kaldırılmalı ailesine yaşadığı çevreye ve ülkemize faydalı bir fert olmasının önü açılmalıdır' dedi.

Kadınlar için bakanlık olarak bir çok çalışma yaptıklarını söyleyen Garip, 'Ana yasamızda yapılan değişiklerle kadınlarımıza pozitif ayrımcılık getirilmiştir. Medeni kanun, iş kanunu, Türk ceza kanunu, gelir vergisi kanununda belediyeler kanununda değişiklikler yapılmıştır. Kadın erkek fırsat eşitliği komisyonu kurulmuştur. Ana kız okuldayız ve hadi kızlar okula gibi projeler kapsamında 100 binlerce kız çocuğumuz eğitim imkanına kavuşturulmuştur. Kadın konuk evlerinin sayısı arttırılmış, şiddet gören kızlarımız koruma altına alınmaya çalışılmıştır. Ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi ne dair kanun çıkarılmıştır. ve şiddete sıfır tolerans anlayışıyla çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın gönül elçileri projesi 81 ilde sayın valilerimizin kıymetli eşleri hanım efendilerin himayesinde yürütülmektedir. Kadınlarımız dünyanın hiçbir coğrafyasında görülmeyecek özverilerle bu toprağa vatan olmasında erkeklerle birlikte mücadele etmiştir' diye konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niğde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ali Garip - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement