Niksar Ayvaz Suyunda Avrupa Standartları - Son Dakika
Yerel

Niksar Ayvaz Suyunda Avrupa Standartları

Niksar Ayvaz Suyunda Avrupa Standartları

Niksar Belediyesi Ayvaz Suyu Fabrikası'nda hijyen, gıda güvenliği ve kalitede Avrupa standartlarını yakalanması amacıyla eğitim çalışması başlatıldı.

28.03.2012 12:22

Niksar Belediyesi Ayvaz Suyu Fabrikası'nda hijyen, gıda güvenliği ve kalitede Avrupa standartlarını yakalanması amacıyla eğitim çalışması başlatıldı.

Niksar Belediyesi işletmesinde olan Ayvaz Fabrika İşletme Müdürlüğü'nde ISO 2200 (Gıda Güvenliği Yönetim Sitemi), ISO 9001(Kalite Yönetim Sitemi), ISO 14001 (Çevre Yönetim Sistemi) ve OHSAS 18001 (İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ) ve TSE belgelendirme ve sistem çalışmaları kapsamında işletmede eğitim verilmeye başladı. Niksar denilince ilk akla gelen Ayvaz Suyu'nun tekrar hak ettiği noktaya getirmek için yoğun bir gayret içerisinde olduklarına dikkat çeken Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, bayilik ağının büyük oranda tamamlandıklarını, gerekli kalite belgelerinin alınması içinde eğitimler verdirerek Avrupa standartlarına uygun üretim gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Yadigar, Ayvaz içme suyunun kendine has tadı ve içimi ile son derece ünlü olduğunu belirterek, " Türkiye'nin en yumuşak su özelliği ile zengin ormanlar, yalçın dağlarla kaplı Niksar yöresinde yüzlerce yıldır içile gelen içme suyudur.

Evliya Çelebi Niksar Ayvaz suyunu ünlü eseri 'Seyahatname'de şu şekilde anlatmaktadır: 'Şehrin kıble tarafı dışında, haylice mesafede güzel ve küçük binalı bir ılıca vardır. Suyu çok faydalıdır. Gayet güzel ve lezzetli hayat suyudur. Birçok hastalığa faydalı olduğundan dört taraftaki memleketlerden temmuzda buraya nice bin aile gelip tedavi için yıkanırlar, suyundan içip memleketlerine dönerler. Meşhur ve güzel bir ılıcadır'. Bu anlamda Ayvaz içme suyumuz bin 400 yıldır içile gelmekte ve 'şifalı su' olarak da ifade edilmektedir. Doktorlar yıllarca böbrek hastalarına bu suyu tavsiye etmişlerdir" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Niksar Ayvaz Suyunda Avrupa Standartları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement