"Niksar Kamping" Kampçıların Hizmetine Açıldı - Son Dakika
Yerel

"Niksar Kamping" Kampçıların Hizmetine Açıldı

"Niksar Kamping" Kampçıların Hizmetine Açıldı

Niksar Belediyesi'nin turizm ile kalkınma programına yeni bir boyut kazandırması beklenen "Niksar kamping" Çamiçi Yaylası'nda ulusal ve uluslararası kampçıların hizmetine açıldı.

15.05.2012 13:59

Niksar Belediyesi'nin turizm ile kalkınma programına yeni bir boyut kazandırması beklenen "Niksar kamping" Çamiçi Yaylası'nda ulusal ve uluslararası kampçıların hizmetine açıldı.

Türkiye Kamp ve Karavan Derneği ve Ankaralı Gezginler Grubu üyelerinin oluşturduğu 40 kişilik ziyaretçi 12 karavandan oluşan konvoyla Niksar'da konakladı. Çamiçi Yaylası'ndaki Niksar Kamping'de kamp ateşi yakan ziyaretçiler Niksar'daki gezip gördükleri yerlerin değerlendirmesini yaptıktan sonra Niksarlı müzisyen Raci Güleç'in cümbüşü eşliğinde şarkılar dinleyerek yorgunluklarını attılar.

Dünyanın birçok ülkesinde turistik gezi yapan duayen karavancı Mimar Mete Darcan Niksar Kamping'in Niksar turizmine katkı sağlayacağını söyledi. Türkiye Kamp ve Karavan Derneği Başkanı Bülent Karaboncuk ise turizmin uzun soluklu ve zor bir iş olduğunu belirterek, dernek olarak Çamiçi Yaylası'nda hizmete giren Niksar Kamping'in hayırlı olmasını diledi.

Ankaralı Gezginler Grubu Başkanı Timur Özkan Başkan Yadigar'ın adının eylemleriyle zıtlık oluşturduğunu ifade ederek, "Başkan Yadigar'ın adı 'Duran' değil 'Koşan' olmalıymış. Gerek basılı medyadan gerekse televizyonlardan edindiğim izlenim, başkanın durup dinlenmeksizin koşmasıdır. Niksar'da, Niksar'ın yararına güzel şeyler oluyor. Bunlardan biri de Niksar Kamping'dir. Koşan başkanı ve ekibini kutluyorum" diye konuştu.

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar da Niksar'da turizm adına doğru adımlar atıldığını ve sonuçlarının da kısa sürede görmeye başlanıldığını belirterek,

"Başta hayal gibi algıladığımız her şeyin bugün bir bir gerçekleştiğine tanık olmaktayız. Niksar'daki hareketliliği hepimiz fark ediyoruz artık. Yaptığımız tanıtımların meyvelerini toplamaya başladık. Niksar'ın cadde ve sokaklarında Niksar dışından gelen konukları görüyoruz. Hemen her hafta Niksar'a birkaç gurup geliyor. İşte turizm. Amacımız; Niksar'daki gençlerimizin geleceği için, Niksar'daki göçün bir an önce durması için turizm hareketini kazanca dönüştürerek kentsel kalkınmaya katkı sağlamak zorundayız" şeklinde konuştu.

Öte yandan Türkiye Kamp ve Karavan Derneği yetkilileri Sebahattin Ergin ve Mete Darcan'ın aylar süren yoğun çabaları sonucunda oluşturulan Niksar Kamping, kamp alanının güvenliği, aydınlatması, karavanlara elektrik ve su sağlanması, sıcak su, duş, bay/bayan tuvaletleri ve bulaşıkhanesi ile bölgede karavan turizmine önder ve örnek olması bekleniyor. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Niksar Kamping' Kampçıların Hizmetine Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement